Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.03.14. 11:41 emmausz

Böjt

Azt határoztam el, hogy a böjt idején törekszem elviselni a megaláztatásokat, és kerülöm mások megalázását. Tűröm a kellemetlenségeket, és igyekszem nem kellemetlenkedni. Mert nem hinnéd el, mennyi ilyen ér a hétköznapok során mindenkit.

A buszon, amikor nagy pofával trágárkodik valaki, aki három helyen ül egyszerre. A negyediken a táskája, mindenütt, ahol valakiből tigrisszag árad, közösségben, ahol megjegyzik, hogy hamisan énekelsz, és még sok egyéb pikírt észrevételekkel élnek; személyes találkozáskor, amikor azzal igyekeznek zavarba hozni, hogy „mit settenkedsz te itt”? Vendégségben, ahol valaki rád néz, és azt mondja, neked már nem is kell enned. A másik meg észrevételezi, hogy lehet így meghízni. Tényleg, hogy lehet?
Amikor omlik össze a környezet. Tegnap a vadonatúj nyomtató adta meg magát, ma az a hír várt, hogy a lap megérkezett, de nem a telephelyünkre, hanem az övékére, és érte mehetünk, ha akarunk. Persze akarunk. Noha nem erről szól a megállapodásunk. Még végig se hallgatom a tirádát, mikor kapom a következő megjegyzést: Miért lett piros a lap borítója, olyan pocsék így. Meglehet. Színe visít, mint korunk az összes ránk aggatott nehézségével, sohanemvolt adójával, nyaggattatásainkkal, és a koloncként rajtunk lógó – és látszólag eltávolíthatatlan – kormánnyal.
Miért olyan nehéz itt egy kormánynak bedobni a törölközőt, másutt pedig pikk-pakk feloszlanak. Pl. Olaszországban, pl. most Szerbiában.
Most veszem észre, mennyire elkanyarodtam eredeti témámtól.
Azt akartam elmondani, hogy szó nélkül tűröm böjtben az őrültségeket.
Igen.
De nem írás nélkül!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr535167865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása