Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.22. 11:40 emmausz

Elvan az öreg, ha játszik

Mint beszámoltam róla, megkerestem korábbról ismert és általunk kedvelt, szemrontó játékunkat, a mahjong-ot (így egy g-vel írva, szemben a szabályossal: mahjongg, franciául: mazsong, magyarul: ma zsong) és a google-n keresztül lehívjuk otthoni gépeinkre.  Elég, ha beírom a gép keresőjébe: mah, és gratis letölti a piramis alakú elektronikus dominót, melyet Miki fiú csak „terített memory”-nak nevez, mert felfordítva találjuk a táblán a leszedendő képecskéket – párostul. Ámde csak az egyik élük mentén szedhetők le, és csak akkor, ha nem fekszik rajtuk egy másik. Nem részletezem tovább.
Újabban feleség játszik az ő gépén, férje (ez én vagyok) játszik az én gépemen. Az ennek a játéknak az érdekessége, hogy hang is tartozik hozzá. Cuppogó-kluttyogó hang hallatszik, ha leveszek egy párost az egérrel, és szabályos vulkánkitörést, ha megvertem a gépet. A háttérben valódi kúpos vulkán füstölög, s mellette egyre erősödő morajlás nyomatékozza a dolog komolyságát.
Vasárnap feleség vagy háromszor megverte a gépet, mindannyiszor hallatva a győzelmi éneket, a vonagló morajló hangokat.  Nekem meg nem sikerült. Van ez így.
Tegnap aztán mielőtt feleség megérkezett volna munkahelyéről, sikerült nyernem. Az utolsó kockák eltávolítása előtt azonban a riportermagnót készenlétbe helyeztem. Amikor az utolsókat is elkluttyogta a játék, bekapcsoltam a magnót.
Ettől kezdve nincs véletlen, nincs pechsorozat, sem megalázó vereség.
Csak bekapcsolom a magnót, és felerősítem a hangot, hogy jól hallja a másik szobában tartózkodó asszonytársam is sikeres kimenetelű játékom „zenéjét”.
Persze nem álltam meg, hogy meg ne mutassam neki is újításomat.
Jót mosolygott rajta, valahogy úgy, miként egykoron Júlia Balassi Bálinton.           

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr875167917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása