Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.08.14. 11:18 emmausz

Kettő

POST
1. Az egymás túllicitálása olimpiánként tetten érhető. Egyre cifrább show-műsorokkal lepik meg a megnyitó nézőseregét. Megmutatják a világnak. Idén nyaralás közben csak félfüllel és negyedszemmel követtem a tévében kommentált látványosságsorozatot. Ilyesvalamit hallottam: Mint látják, az élőképek bemutatják a világot fejlődésében. A legrégebbi koroktól kezdve a civilizáció legújabb vívmányaiig, hogy ki mivel járult hozzá a fejlődéshez.
Csendesen megjegyeztem: Krisztust mutatták már?
Persze költői kérdés volt ez, hiszen Krisztus követőivel együtt kimaradt az EU Alkotmányából is. Miért éppen a kínaiak mutassák meg hatástörténetét, akik ateisták, konfuciánusok, taoisták és buddhisták is. Kevés keresztény él közöttük.   
2. Az agresszió agresszió függetlenül attól, hogy ki követi el. Ha kizárólag azért pofozok fel valakit, mert én vagyok az erősebb, agressziót követek el. Diktátorok kedvelt húzása a nyílt agresszió pusztán azért, merthogy ki mer visszabeszélni?
Az agresszió hatalommal való visszaélés. Mindegy ilyen szempontból, hogy svéd, görög, török, cigány, arab, fehér, amerikai, magyar vagy orosz az elkövetője. Éppúgy utálom mindegyikét, mint magamat utálnám, ha módszeres és aljas népirtásra vetemednék. Ahogy egy filmben elhangzott: Gyűlölöm az erőszakot. Most éppen a grúzok ellenit. De a grúzt is utálnám, és gyűlölném, ha az oroszok ellen követnék el.
PRAE
Szenzációs szabadalmam bejelentése
Itt és most.
Neve: Virtuális műtét – következményekkel. 
Pszichológiai fogyókúra olcsón!
Leírás:
1. Képzeld, hogy – mint az amerikai 400 kilós lelkész tette –, bevarratod a szájadat, és csak egy pici lyukat hagytak a szívószáladnak, hogy gyümölcslevet kortyolgathass. Műtéted költsége kb. 1000 USD.
2. Képzeld, hogy elvégeztetted gyomrod gyűrűztetését. E műtét még drágább: 2000 USD. Mivel a gyűrű miatt egyszerre csak egy félökölnyi kaja megy le hányás nélkül, eredményesen fogysz. Csak mondogatnod kell, ha kínálnak, vagy ha magad innál, hogy csak azzal kínáljanak, ami a szívószálon felhörpölhető. Ha pedig étellel kínálnak, akkor fel kell becsületesen mérned, hogy citromnyi gyomrod teljesen üres-e. Ha igen, akkor ehetsz egy fél ökölre valót. És ha lehet, még akkor se húst, vagy ha igen, csak jelképes mennyiségben.
A pszichológiai műtétek ára az eredetinek csak 10%-a.
Hatása éppen annyi, ha következetes vagy.
És nem fáj,
nincsenek műtéti hegek,
nem kell kiszedni a gyűrűt a végén újabb pénzért,
nem kell szádat sem felvágni, ha lefogytál legalább száz kilót.
Ezek után csak egy teendőd van,
nekem elküldeni 300 dollárt ezekért a jó tippekért.
Eredményes fogyást!
Dobjon fel mindig az a tudat, hogy nem kellett kórházba menned a műtétekért.
Üdvözöl az ötletgazda: MIKI 





Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr25168050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása