Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.09.16. 20:23 emmausz

Gyorsjelentés T.-ről

POST
Most gyors összefoglaló
Ma is voltam T-nél. Olvasott, telefonált, velem beszélgetett, ketten hallgattuk a szobatársát, akit ma műtöttek. T. holnap 10-11 felé operáltatik térdben. Ez nem protézis, hanem feltárásnak nevezett manőver. Némi alakítgatás és folyadékkal feltöltés után egy hónap elteltével kontroll. Holnap kb. szűk egy órás a fájdalommentes beavatkozás. Utána többé-kevésbé fáj. Többé, mert…, kevésbé, mert csillapítják. Nagyjából 24 óráig nem szabad mozognia, négy napig ráállnia, de kell összesen tíz napot bent töltenie. Ennyi a mai hír.
PRAE
Ünnepi körkérdésünk:  

 

                 J  E  L

         T                   E

     I                             N

  M                                  T?

                                         P

Ö                                     E

  N                                  N

    N                              N

      E                           Ü

          K                   Z 

               EZ        A

„Dieu fait se faire les choses”  = Isten cselekvőkké teszi a teremt­ményeket, nem pedig helyettük cselekszik – hangoztatja ismételten Teilhard de Chardin.
Sokféle gondolatot vetnek fel a korunkban olyannyira sűrűn előforduló katasztrófák.

Isten megteremtette a világot, s a hetedik napon megpihent. Most melyik nap(ok) van(nak)? 

Isten megteremtette a világot, azaz elindította, s az embernek kinyilatkoztatta: hajtsátok uralmatok alá a Földet.

Isten folyamatosan teremti a világot, s bennünket teremtőtársaivá fogadott. Ám olykor nehezen teljesíthető akadályfutásnak tetszik a dolog. Most több mint 80 ezer ember vesztette életét az ázsiai romok alatt. Korábban 400 000 ember pusztult el a cunami idején néhány éve. Le kell tennünk arról, hogy megismerjük az Atya különös gondolatait. Avagy mindezek akarata ellenére történnének. Jézus azt mondja, az Atya tudta nélkül a hajatok szála sem görbül. Tud róla, kalkulál vele, és valamiképpen jót eredeztet belőle. Jób megkísértéséről is tudott, de egy határon túl nem hagyta megkísérteni. Más körülmények között Jézus mondja, hogy ne azoktól féljetek, akik a testet megölik. Azoktól féljetek, akik a lelket is képesek megölni.  

 Politikai primadonnák

Igazán ma már erről van szó, legalábbis nálunk. A politika termék, a politikust meg kell tervezni, a mosolyát karakterrel ellátni, pózait előnyösen fényképezni. Olyasvalaki lett, mint a méhkirálynő. Emitt szeleltetik, amott legeltetik, nyalják-pucolják fényesre, s meg-megtermékenyítik, hogy tojjon és tojjon. Nagyobb lesz társainál, és pohos. Méhgyártógép. A politikai elit is ilyen művi, ilyen torzó, ilyen természetellenes. S amit tojik az szúr, mint a fullánk, az here, ő maga semmit se alkot, henye, jutalmat kap anélkül, hogy okát tudná, s nehéz kifüstölni mint méhet a kaptárból.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr845168093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása