Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.11.18. 10:27 emmausz

Hosszú lépés

POST
D.nél olvastam ezt a meglepő hírt:
Vettem egy tök jó nadrágot, mely szabásánál fogva nagyobb lépések megtételét teszi lehetővé számomra. Örömmel tudatom hát a világgal, hogy a tök jó nadrágban nagyobbakat tudok lépni, ennél fogva mindenhová hamarabb érek oda.
Van egy hasonló hírem:
Ettem egy tök jó grillcsirkét és más hasonló fogyasztó dolgokat fogyasztok – módjával. Örömmel tudatom a világgal, hogy ennél fogva lábaim leapadtak. Ennélfogva nem súrlónak, és nagyobbakat tudok lépni. Így mindenhova hamarabb érek oda. Az én hírem még ennél is több. Beleférek öltönynadrágomba, és néhány kinőtt ingembe.
Ha ezt így folytatom. Ha ezt így folytatnám ... A folytatáshoz kaptam egy még szűkebb nadrágot. Lassú dolog ez a súlycsökkenés.
Az első örömöt szerző dolog egyebekben nem a hosszabb lépés volt, hanem az, hogy egyik éjszaka arra ébredtem, hogy mélyebbé lett a légzésem. Több helye lett a tüdőmnek.
Ja... és többször álmodtam éjszaka azt, hogy valakik valamit esznek.
A fenébe!
Ha lesz pozitív folytatása s dolognak, mindenről be fogok számolni.
Ha nem lesz, akkor nem számolok be semmiről.

PRAE
Múlt évben azt kérdeztem, hogy gyerekek, mi az, hogy király? Azóta persze tudom, sőt idén már meg sem kérdeztem volna, mert ha hiszitek, ha nem, a XX. század első negyedében pontosan leírta Molnár Ferenc. Toll c. szösszeneteit tartalmazó könyvében találtam az itt következőket: „Kezet csókoltam egyszer Jókainak.” (Itt egy fél mondatot kihagyok...) majd..., és itt jön a lényeg: „... ebből a történetből megérezheti a kései olvasó, mennyire király volt Jókai a magyar irodalomban.” A király ebben az, hogy a király szót nem én döntöttem meg, mint okkal gondolhatnátok, hanem Molnár. Hát nem király?   

*
A Batthyány téri aluljáró pékségének ártáblájáról mazsoláztam ki a következő kakukktojást tartalmazó sorozatot:
ÁRAINK:
ízes táska                        95.-
káposztás táska              85.-
reklám táska                    20.-
húsos táska                   130.-
almás táska                    115.-
túrós táska                     115.-
*

Még néhány kakukktojás:
Lánc-lánc-Eszter-lánc? Melyik a kakukktojás?
*
Tatár József
Török József
Németh József
Orosz József
Tóth József
*
Melyik a kakukktojás????
(!noknukayn a tlü nem tóT)
*
(Hitéletből)
Kakukktojás, Kakukktojás, Fürjtojás, Kakukktojás.
Melyik a kakukktojás?
*
Arany–Kossuth–Petőfi.
1. Arany: nem neveztek el róla rádióadót (vagy: képe nem szerepel bankón),
2. Kossuth: nem költő.
3. Petőfi: nem természetes halállal halt meg. 
*
áthallások: gyerekszáj.
A „csemegés” ének:
...értse meg ezt tehát minden hű szív...
a bús király-ének:
...Krisztus kenyér s bor színében bús király a föld felett...
Én is találtam egy „áthallást”. A 220-as énekben a japán viszontlátásra, a „sayonara” hangzik el.
Persze a kontextus egészen más: ...áldozatját nem veted meg, szálljon arra országodból isteni szent tetszésed.
*
Semmi sem valódi, még saját feleségünk sem – írja Sir Arthur Eddington. A kvantumfizika abban a hitben ringatja a tudóst, hogy felesége csupán meglehetősen bonyolult differenciálegyenlet. S. A. E. hozzáteszi: az ember elég tapintatos ahhoz, hogy ezt a véleményét a családi életben nem nagyon hangoztatja. 
Kérdés: Férjünk valódi-e?
*
– Michelangelo?
– Michel Jackson.
– ???
Hát ez így használhatatlan! Jó, akkor fordítom:
– Mi kell Andzseló?
– Máj kell, Dzsekszn.


  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr415168190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása