Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.11.24. 21:54 emmausz

Egy sorozat vége

POST

Holnap hosszú nap lesz, lapzárta. Ma leesett a hó, megkönnyebbültek az egek terheiktől, meg az én keringésem is a fronthatás következményeitől. Egyébként sem hagy nyugodni, hogy teljesítsem magamra vállalt ígéretemet: Bezárom a családról szóló egy-egy bekezdésnyi megemlékezések írását a két Katával. Éppen egy éve kezdtem bele, és mindenki sorra került. A két Kata közül az egyik Kata saját lányunk, a másik Kata saját húgunk. Mindkettőről volt már szó. Hiszen mindkettőnek volt idén születésnapja. De most névnapjuk következik.
Mit is mondanak – Ha Katalin kopog, a karácsony locsog?
Talán.
Nos
1. Kedves Katánk keményen kitart Kőhegyen.
Kiköltözött körülbelül kora kikeletkor. Korán kellett kelnie, következésképpen korábbi kapcsolatát kulimunkájával kiküszöbölve kint Kőhegyen kotyvasztja kiváló klienseiknek a kaját. Kedvelt kancáját kantározza, kettesben kóborolnak, kint kószálnak kövek között.
Kérdeztem Katalint különleges kívánságáról. Ki Katalinnak kereszteltetett, kérésére készpénzt kapott.
Isten éltessen, Kati!
(Ez viszonylag rövid bekezdés lett, de próbáljátok elmondani, amit akartok – egyetlen kezdőbetűvel.)
2. Húgom Katával utoljára a temetőben futottam össze még halottak napja előtt. A szokásos találkozás volt: élőké a holtaknál. Ami nem volt szokásos, hogy garanciális kocsija kijelzett, valamiféle hibát adott tudtára gazdájának. Ez nem volt öröm, hiszen másnap szüksége volt a verdára. Gondolom, rég túl van a kocsigondon, kutya baja sincsen immár a japán Honda jazznak.
Most megnéztem, miket mondtam Katáról szülinapján. Igen jól vezet, és kiváltképp éjszaka szeret vezetni, mert zavartalana közlekedés. Írtam arról is szeptember végén, hogy régies betűkkel szedett kottát tartanak a kezükben egyik ünnepi fényképen, de nem fedtem fel: ki a zeneszerző? Sose találná ki senki: Majkapar.

Kata húgom nagyon tud örülni a meglepetéseknek. Ilyenből idén bőven volt része. Megírtam, hogy kapott egy elektromos zongorát, hozzá azokat a kottákat, melyek még gyermekkorából fellelhetők voltak. Vajon folyik-e a gyakizás az azóta eltelt időben?
Talán igen, talán nem. Mindenesetre nagyon örült a szülinapi dolgoknak, meg a találkozásnak (tali). Mi szintén, de külön annak is örültünk, hogy ő olyan nagyon örül.
A legközelebbi családi banzáj a hírek szerint Mikulás napjára esik. Várom, várjuk, már előre örülök, örülünk, hogy együtt fogunk örülni. Addig is Isten éltesse Katit!
Gyerekek, itt a vége a vállalt megemlékezéseknek.   
       PRAE
   Guminyelv

ama értesítést imént adta át a lányom
Amit a postás az ajtón át alányom,

Megemelték a gázátalányom!

(A Gázművek emelni nem átallá!) Nyom.

Egy  elirat:

Kihajózni veszélyes!

* * *

Valakit a PPTE díszdoktorává neveztek ki. Nem fontos a név.
Erről a Reader’s Digest egyik vicce jut eszembe:

Kérdi a gyerek: – Apu, mondd, mit jelent az, hogy díszdoktor?

– Nézd, kisfiam, az ilyesmit nem kell szó szerint venni. A díszdoktor olyan, mint amikor az anyád családfőnek nevez engem idegenek előtt.

* * *

Ma többek között a következőket ettem: E 300, E 450, E 334, E 420, E 430, E 440,
E 1430. Utóbbitól kissé félek: merthogy tömörítőszer. Nem vagyok máris túl tömör? Még azt sem tudom megállapítani róluk, hogy hízlalnak vagy fogyasztanak-e? Egyáltalán: Életben maradok?

Mellékhatásaikról beszélnem kellene betegtájékoztatómmal, háziorvosommal vagy a helyi patikussal, esetleg a temetkezési vállalkozóval. Nem gondoljátok?
* * *

Távlatok.  Mostanában franciául is közöljük a Távlatok summázatát. Minden szám végére odatesszük: sommaire. Azonnal bekattan intarziában: Nem tom, anyósom ma ír-e?

Távlatok. Mint mindig, cikktúltengésben szenved. A főszerk. kivételesen hozzájárul ahhoz, hogy harminc lappal hosszabb legyen a soron következő szám. Megjegyzem neki: Írjuk a címoldalra „Akció! 20% INGYEN!!!”

* * *
Szlogen. Honlapra – Megforgatjuk az egész világot!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr495168199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása