Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.26. 17:27 emmausz

Navigare necesse est

Ma a változatosság kedvéért Mica vizsgáltatta át magát, hogy kizárják a hipertónia kialakulását, pontosabban megakadályozzák kifejlődését. Örökletes nyavalyáról lévén szó, jobb, ha időben leállíttatja a folyamatot. Mi ketten, holnap Püspökszentlászlóra megyünk egy hétvégére. Nagyon reménykedem jótékony hatásában.
Mert lett ennek az országnak a légkörében valami nem kívánt, valami minden emberin alul mutató trend, ami szokhatatlan és még csak tudomásul venni sem akarom.
Bikfic írja, hogy nem szívesen közlekedik saját településén, mert nappal, a nyílt utcán követnek el olyan dolgokat, melyeket korábban éjszaka és elhagyatott helyen se mertek a legtöbben elkövetni. Mert a régiek még tudták, hogy „odafönn is laknak”
ahogyan Tömörkény fogalmazta, és ahhoz is tartották magukat többnyire.
Budapesten se különb a helyzet. Egy általam is ismert idősödő nő eltűnt. Több mint egy hete keresték, amikor magánszemélyek (nem a rendőrség!) nyomára akadtak egy kórházban. Meg se merem nevezni, melyikben, mert elképednétek. Nincs kapcsolatuk (!) a rendőrséggel? Mindenesetre nem tudtak arról, hogy van egy valaki, aki az intenzíven fekszik egy hete, és senki sem tudja azonosítani. Hogy is tudta volna, amikor leütötték és kirabolták az utcán, két biciklis talált rá órákkal később, és szállította a mentő az intenzívre bejelentésük nyomán. Egyetlen személyes iratot se találtak nála.
Senkit sem akarok elkeseríteni, noha elképedve tapasztalom, olyan folyamatok sokasodnak, melyeket nem akarok megszokni, akkor se, ha engem ütnek le holnap.
Az nem lehet, hogy a normálisak rettegésben töltsék életüket aberráltak miatt.
Társadalom nem lehet meg rend nélkül. Így hát elhatároztam, hogy
minden disznóság ellenére úgy teszek, mintha mindenki normális volna,
nem hagyom magam terrorizálni.
Navigare necesse est.
Ja, és ha választásra kerül sor, azokra fogok voksolni, akik hihető módon ígérik a közbiztonság rendberakását.
Addig pedig nincs megállás, addig folyvást küszködni kell…, mert nincs még itt a Kánaán – mondaná Petőfi.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr295168370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása