Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.04.26. 14:28 emmausz

Köszönöm, jól vagyok...

Tegnap este találkozott regnumi csoportunk. Különös hangulatot adott az estének, hogy hazalátogatott a Nigériában is élő házaspár. A szót Chuke vitte, aki sokfélét mesélt. Egy zsarolásos história részleteit tudtuk meg, melynek az ő szempontjukból jó vége lett, mert csak kb. 200 000 ft-tól szabadították meg túszukat a rablók, de mind a túsz, mind az elrablott autó meglett, viszont később a banda egyik tagját felismerték, és az ő szempontjából végzetes lett a történet befejezése. Felkoncoltattak a rendőrség által mind valamilyen módon.
A nigériai repülőút kb. 300 000 ft-ba kerül. Ergo, nem tervezzük a csoporttalálkozót Nigériába. Telket se veszünk, noha 200 000 ft-ért elég jó telkeket lehet vásárolni. (A történetek közben megnéztünk egy csomó képet a PC-n.)
Megjegyeztem, ha van még időtök, megbeszélhetjük, ki milyen tablettákat szed mostanság. Bár előfordulhat, hogy kevés lesz rá egy este.  Ha csak arra gondolok, hogy magam http://emmausz.blog.hu/media/image/200904/10 féle gyógyszert kapok be naponta egyszer vagy többször. Senki nem mondhatja, hogy nem hozzák rendbe a tenziómat, tegnap http://emmausz.blog.hu/media/image/200904/1http://emmausz.blog.hu/media/image/200904/1http://emmausz.blog.hu/media/image/200904/1, ma http://emmausz.blog.hu/media/image/200904/1http://emmausz.blog.hu/media/image/200904/15 volt a mért felső érték.
Ez egyszer megpróbálom leírni, miket szedek, és mire valók.
Concor szívnyugtató valami (állítólag szemrontó párhuzamosan. Még látok).
Tritace vérnyomáscsökkentő. A betegtájékoztató 60 féle mellékhatást sorol fel, mellyel számolhatnak egyesek. Én kettes vagyok, mert még élek.   
Normodipine szintén vérnyomáscsökkentő. Azt hiszem, ennek van 47 féle mellékhatása, a lábszáram pl. fáj tőle, de lehet, hogy a hátam is miatta akar beszakadni.
Astrix. Szalicilsavas készítmény, vérhígító, hasonló hatású lehet az Aspirinhez.
Pretanix. Vízhajtó. Rá lehet szokni. Mi lehet benne?

Cardura. Prosztataproblémák esetén jótékony, mert szabad utat enged a vizeletnek, de vérnyomáscsökkentő hatása is van. Nekem tetszik.
Xanax. Idegérzékenység ellen. Rá lehet szokni. Talán ez az egyik, ami miatt nem ihatok alkoholt. Nem is iszom (általában, sokat).
Atorva. (30 féle mellékhatás), vérnyomáscsökkentő. Egyre inkább erősödő hatású.

Diovan. HTC. Szintén vérnyomáscsökkentő, de igen rafinált szer. Angiotensin-II receptor antagonistát (Értitek?) és egy vízhajtót tartalmaz. Lehet, hogy ezt szedem rossz-koleszterin ellen is, de lehet, hogy az másban van. (Nem mindegy?)
A tizediket csak akkor kell(ene) szednem, ha mindezek ellenére felkúszna a nyomás. (Nem kúszott fel.) Ez a tensiomin. Van itthon egy paklival, de ki se bontottam, mert minek, ha nem kell.
Egyebek. Tegnap kaptam galagonyateát, mert az jó vérnyomáscsökkentő. Huzamosabb ideje iszom a hibiszkuszteát, mert az is jó vérnyomáscsökkentő. Nem eszem sok fokhagymát, mert büdös, pedig az is jó vérnyomáscsökkentő. Nem iszom mostanság fagyöngyteát, mert elfogyott a zacskónyi adag, és már éppen eléggé lement a vérnyomásom. Olyannyira, hogy néha kávét kell innom, hogy jó szintre álljon be.
PS.: Nem akarok többé gyógyszerekről írni.
Ugye megértitek?     

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr75168410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kornél 2009.05.21. 11:56:58

Atyaúristen, hogy lehet ennyi gyógyszert szedni? Többnyire felsorolt szerek vérnyomáscsökkentők, de szerintem egyre szükség lehet a többi a másik mellékhatásait csökkenti, ezáltal az újabb mellékhatásokra újabb szereket írnak fel. Nem próbálkoztál még alternatív gyógymódokkal? Üdv Kornél

Ismeretlen_11533 2009.05.21. 15:49:44

Kedves Kornél! Próbálkoztam. Egy darabig fehér fagyöngy teát, máskor hibiszkusz teát ittam. Fehér mustármagot orvosi tanácsra. A teákkal az a gond, hogy nincs ember, aki megmondja, ma éppen mennyit, milyen gyakorisággal kell innom, hogy szinten tartsa a tenziót. A fokhagyma pl. állítólag negyedóráig hatásos, igaz, ahhoz nem kell sokat enni belőle, viszont elég sűrűn. A mustármagot is szorgalmasan szedtem, nyeltem kanálszám, de mit sem használt, hiszen a kórházban kötöttem ki. Tapasztalatom az, hogy érzékenyen reagálok minden engem ért ingerre. Ez felviszi a vny.-t, de felviszi a nagyobb kitartó testi meló is. Elfáradtak már meszhes érfalaim. Eddig a marék gyógyszer segített. Egyszer úgy fogalmaztam: alacsony vérnyomással hosszan lehet élni, a magasra meg sokféle jó gyógyszer van. Tévednék? Üdv Mick
süti beállítások módosítása