Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.06.05. 10:57 emmausz

Lábjegyzetek

Utálom a lábjegyzeteket nagyképűségük miatt. Nem hiszem, hogy tudományosabb egy cikk attól, hogy megszakítják felsőindexbe tett számok az olvasást, és arra kívánják rávenni a nagyérdeműt, hogy törje meg az olvasási folyamatot, és alul nézze meg, hogy az írás szerzője, (ritkábban másvalaki) még milyen kiválóságokat követett el, vagy hol jegyezte papírra utolérhetetlen fontosságú észrtevételeit az adott üggyel kapcsolatosan. Ám lábjegyzetek ettől az utálatomtól még léteznek, és mintha sokasodnának is. Igazából az alábbiakban kissé átértelmezem a lábjegyzetek fogalmát, miközben senki se vonhatja kétségbe, hogy az itt következő gondolatok ne volnának szabályos lábjegyzetek.
1) Gyermekkorom Vaillant újságjának két rajzfigurája a kövér Muzo, és a rigorózus, sovány és szegény Muzót állandóan pattogtató Placid voltak.  Az egyik történet, mint már elmeséltem, arról szól, hogy Muzo totál rokkant lett, mindkét lábát elveszítette, kiskocsin tologatta magát a sarokig, ahol kéregetett. Egyszer csak odalép hozzá a jó tündér, és hipp-hopp: visszavarázsolja Muzo lábait. Az odahagyva kiskocsiját örömmel pattan fel, szélsebesen rohan haza, hogy elújságolja:
„Nézd, Placid, újra kinőttek a lábaim.”
Placid végigméri, és ezt mondja: „Akkor eredj lábat mosni.”
2) A morbid vicc szerint a természetben kiegyenlítődnek a képességek: Aki nem lát, annak kifinomul a tapintása, élesedik a hallása, érzékenyebb a szimata. Aki nem hall, az élesebben lát, energikusan fordul az újabb ingerek irányába stb. A sántának pedig amennyivel rövidebb az egyik lába, annyival hosszabb a másik.
3) Azt is megírtam már röviden, hogy sokféle gyógyszert szedek, ezek számos mellékhatásai között szerepel az alsó lábszár izmaiban jelentkező fájdalom. Nekem jelentkezik. Korábban is volt, de az kirakatbetegségnek bizonyult. Ez most elvileg más.       
4) Jobb lábam kb. 20 éve kerékpározás közben megsérült: izomszakadást szenvedtem. Ezzel a lábammal óvatosabban közlekedek, mert ha ujjheggyel lépek fel a járdára, olyanfajta megerőltetést szenved ez a lábam, hogy rövid időre kiújulnak korábbi fájdalmaim.
5) Bal lábam két hete a forgómtól a térdemig „áthúz”, mint az elektromos kisülés. (Amperszagom egyelőre nincs.) Még nem tudtam rájönni, hogy reuma ez, vagy ínhüvelygyulladás. A tünetek alapján utóbbira szavazok. Elég kitartóan üldöz a nonstop fájás.
6) Repedtsarkú lettél – néz sarkamra a feleségem.
– Na és – mondom én Horn Gyuszust utánozva.
– Ezt ápolni kell, mert fájdalmassá válik, ha mélyül a repedés.
– Na és – mondom én, Horn Gyuszust utánozva. – Ha lereszelem, helyette újra keletkezik. De mivel hála Istennek cukros nem vagyok, ez nem attól van, hanem a túlsúlytól. Amikor születtem (3,6 kg-mal), még nem volt repedt a sarkam. Most, hogy rátettem egy jó százast, repedezget.
7) Minap az üzemorvos járt nálunk: Mondtam neki is a bal lábamat. Rám nézett, és elgondolkodva így szólt: – Nem hiszem, hogy gyógyszer mellékhatása volna a fájdalom, mert az szimmetrikusan szokott jelentkezni, magának meg csak az egyik lába fáj intenzíven.
Ennek az orvosnak igaza van.
8) Igaza volt annak a betegnek is, aki replikázott orvosával. Azt ugyanis legyintett betegére, amikor fájós bal lábára panaszkodott: – Barátom, fogadja el, hogy idősödik, emiatt fáj a lába.
A beteg így riposztozott: Kizárt dolog, hogy a korom okozná. A jobb lábam ugyanolyan idős, mint a bal.
9) Maki vicce:
  A csákó elmegy az orvoshoz, és ezzel a szöveggel állít be a rendelőbe:
– Vizsgáljon meg, doktor úr, mert nem tudok menni.
– Na, ne szórakozzon, ha nem tud menni, hogy jött akkor ide?
– Hát éppen ez az! Jönni tudok, csak menni nem – így a beteg.              

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr805168465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása