Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.06.14. 16:54 emmausz

Láncolat égen, földön

Idézek a wikipédiából: »A „hat lépés távolság” elmélet szerint a világon bárki kapcsolatba hozható bárkivel egy ismeretségi láncon keresztül, melyben a két végpont között maximálisan öt elem van.
Az elmélet Karinthy Frigyes http://emmausz.blog.hu/media/image/200906/1929-es Láncszemek című novellájában olvasható először. Vélekedése szerint a technológia fejlődése miatt egyre könnyebbé váló kommunikáció és utazás következtében a társadalmi kapcsolatok elmélyülése által a modern világ zsugorodik.
  Novellát ír, s benne elképzelt figurája rájön, hogy híres emberekhez könnyebb kapcsolatot találni, mint a hétköznapiakhoz, így a képzeletbeli személy bonyolultabb feladatot tűz ki magának: megpróbál kapcsolatot találni egy Ford-gyári munkás és saját maga között („A munkás ismeri műhelyfőnökét, műhelyfőnöke magát Fordot, Ford jóban van a Hearst-lapok vezérigazgatójával, a Hearst-lapok vezérigazgatójával tavaly alaposan összeismerkedett Pásztor Árpád úr, aki nemcsak ismerősöm, de tudtommal kitűnő barátom – csak egy szavamba kerül, hogy sürgönyözzön a vezérigazgatónak, hogy szóljon Fordnak, hogy Ford szóljon a műhelyfőnöknek, hogy az a szögecselő munkás sürgősen szögecseljen nekem össze egy autót, éppen szükségem lenne rá.”)«
Eddig az idézet. Mindezeket azért rögzítettem elöljáróban, mert magam in is bizonyíthatom létezését, sőt!
Ma Úr napja van. Hisszük, hogy a megtört kenyér színe alatt az élő Isten második személye, a Fiú rejtőzik. Amikor magunkhoz vesszük, bennünk van, mi meg belőle részesedünk. A bennünk élő Úr s király közvetlen kapcsolatban áll a föld és az ég minden lakójával. Amit kérünk az Ő nevében, megadja az Atya. Ennek a perspektívának és a horizontnak a tágassága szédítő és végtelen.
Hisszük, hogy kérésünkre megáldja a velünk szemben jövő, nekünk ismeretlen kismamát, hisszük, hogy a világ másik részén élő ismerősért, rokonért, barátért szóló felszólamlásunk nem pusztába kiáltott szó. A vallásos ember hat láncszeme kettőre csökken.
De azt is hisszük, hogy meghallgatásra talál, ha elhunytjainkhoz fordulunk, akár, mert beszélni kívánunk hozzájuk, akár, mert közbenjárásukat kérjük.
Hisszük, hogy közbenjárhatunk értük, ha rászorulnak, mert irgalmas az Isten, aki meghallgatja a szeretetből szóló szavakat, akár csak meg se fogalmazott érzéseinket, gondolatainkat, félmondatainkat.
A hívő kérhet a test nélküli lényektől is bármit – nevezzük őket ilyen-olyan angyaloknak. Ők hasonlóak a feltámadott emberekhez, hiszen az utóbbiakról mondja Jézus, hogy a feltámadás után nem nősülnek, nem mennek férjhez, hanem úgy élnek, mint az angyalok. (Nem azonosak velük, csak hasonlók.)  
Ezzel csak azt akartam igazolni, hogy a földi matematika eltér az égitől, mely több, gazdagabb, értékesebb a földinél, és megbízhatóbb, célratörőbb, gyorsabb, eszköznélkülibb, eredményesebb, értékesebb - tehát nekünk, embereknekvalóbb.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr935168479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása