Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.09.24. 22:38 emmausz

Számok

Ha jól számolom, a 18. este rovom a sorokat, taposom az utat hegyre fel, völgybe le. Ma még mindig 28 fok volt. Tücsivel beszélgettünk, amikor jött egy széllökés. Becsuktam az ablakukat, mire a szél, ahogy jött, úgy el is múlt. Tücsi, aki Gabi, egyebekben javulgat. A sok rá gondolóktól, a kapott kezelésektől (gyógytorna), a reménytől, hogy lejár az a kritikus félév, amelyből csak a tized részén van túl (180/1825). Jól számoltam? Sebe halványodott, de még nem egyenletes az állaga. Mikor eljöttem 37,4 volt a hőemelkedése. Ezt okozhatja a még mindig meglévő vérömleny, de némi ödéma gyanúja is fennáll. Térdét derékszögben behajlítani – ez a cél. Egyelőre 70 foknál tart. Majd, majd. Megtudtam, hogy a járókeret neve a szlengben Trabant. Tehát Trabanttal közlekedik ez idő szerint.           
Lassacskán áll össze a mai beszámoló, mert hatvanhárom évesen az embernek már elég sok ismerőse van, akik sűrűn csengetnek ilyenkor. Mindenkinek köszönöm jó kívánságait, s viszont kívánom. 
Délben boroztunk, pálinkáztunk, délután Tücsinél Dianás cukrot szopogattam, nemsokára meg fagyizni fogunk zárásképpen. A Tücsi által megszellőztetett meglepetés is várat még magára. Megint folytathatom, immár este féltizenegy van.
Nézegetem a kapott DVD-t: Louis Armstrong 17 dala. Rajta felirat: Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető. Már ez a szöveg is megnyugtat. Az erősen izgató dolgok már nem nekem valók. Jobb szeretem a korhatár nélkül megtekinthetőket. Ahogy Satchmo fúj, azt még inkább. Tudott valamit az az ember. Láttam egykori Nép- ma Puskás-Stadionban.
Tücsi meglepetése tényleg az volt. Még Krakkóban láttam egy festett, fafaragott zenélő bandát. Meséltem róla, hogy annak milyen hangulata van. Most aztán megkaptam! Hozzá illő zenét is CD-n. Meg vagyok lepve, hatva és hatódva. Köszönöm Nektek a tortát, Satchmót, a szobrokat a zenéket.
És most Mindenkinek jó éjszakát!  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr665168617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása