Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.09.26. 21:43 emmausz

Jól mulattunk

Írni szeretek, szervezni nem. A nap mégis úgy indult, hogy az Auchanban vettem, amire szükség volt. A lányoknak egy-egy cserepes azáleát, Katinak egy arcopal-bögrét egy csomag hibiszkuszos csipketea (vagy csipkés hibiszkusztea)-keverékkel. QQ Kibédi E. könyvét kapta: Beszélgetések a papagájjal. Dedikáltam Neki: „Én nem hiszem, hogy normális vagyok”, mégis ezt a könyvet kapod. Remélem kedvedre fogod olvasgatni. Miklós, Tücsi.

Vettem még a hétvégére szükségeseket. Agapéra kaptam a negyedik helyen pogácsát, vettem mellé kekszet, volt még itthon korábbról rengeteg vegyes „rágcsa”. (Este kapom a telefonhírt: Sok kaja megmaradt a mai lagziról, semmit ne vigyek. Nem viszek. Még a masnit se, pedig Starjántól hoztam hazáig – agapéra.) Tücsinek vettem a kávét, két konyakmeggyet ajándékozás céljából. Remélem, ő elfogadja.
Egész éjszaka töltőn voltak a cerka-akksik. Reggel bepakoltam a fotógépbe, majd gyorsan lekaptam a tegnap emlegetett zenekart. Nagy sikere volt a gépen látszó kicsi képnek. QQ kérte, rakjam fel a többi képeim közé. Amint hozzájutok, megteszem.
Aztán indulás Pestre, hogy hozzácsapódjak a Dráva utcából induló csoporthoz. Ott kirámoltam a kocsiból a Csellónak szánt söröket, és egy üveg mogyorókrémet, szereti őket. Ő viszont befogadott autójába, és lepotyautaztam velük Salgótarjánba. A nap a szokásos mederben telt el. Most röstellem, hogy a tálalásban, rámolásban olyan keveset mozdítottam, noha tohonyaságom nem új keletű. A hangulat ellen egy szavam se lehet. Vagy tizenhárman találkoztunk. Mindenki hozta a formáját.
Most senki se zongorázott, a gyerekek valamennyit gitároztak. Először beéneklésképpen elénekeltük a János bácsi a csatában c. fergeteges számot, majd a három ünnepelt tiszteletére valósi nótát, negyediknek pedig mindenkinek a tiszteletére, akiknek nem volt most születésnapjuk. A terülj-terülj asztalkám felhozatalát nem említem. Inkább csak jelzem, hogy horvát bor és sör is volt, a Csiától kapott whiskyt és napraforgómag-krémet mindenki megkóstolta. „A duda, pikula csimpolya szólt. Volt zene-bona, szólt a muzsika, szállt a hegy alól, heje-huja … Múlattunk, múlattunk, múlattunk jól”, hogy a lengyelből magyarított ének szövegével jellemezzem a napot. A melegszendvicset hatalmas torta követte, benne a fémcső, mely forszázzsal induló vadász-repülőgépre emlékeztető lángot szórt felfelé.
Mint mindig, most is sok féléről esett szó, még azt is elmeséltem, hogy miféle őrült szövegek járják a főiskolákat, egyetemeket.  Vácról hozta egyik tanár: Az egyik lány az ő füle hallatára meséli diáktársának: „Képzeld, olyan depi voltam, hogy majdnem öngyi lettem.” Na hiszen. Én még ott tartottam, hogy az albi albérletet jelent, de ebben sem voltam biztos.
Idén nem készült beállított nagytotál a résztvevőkről. Vaktában lődözgettünk. Nekem feszt az volt az érzésem, hogy mindig mindenki háttal ül a fotóshoz képest. Azt meg minek lefényképezni. Azért néhány képet ellőttem. Majd kidolgozom őket. Készítettem egy képet a szemközti hegyoldal kálváriájáról, melyre olyan cikkcakkos út visz fel stációtól stációig, mint San Francisco híres utcája. De némely résztvevőről is. Emlékezetem szerint az ejtőzőkről, az ablakot reparálókról … és néha „a tömegbe is belelőttem” a vaktyúk effektusban bízva.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr575168619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása