Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.10.22. 09:46 emmausz

Új hobbimról

Minden nagyon bonyolult, ha hagyom magamat megvezetni. Komplikált pl. a számítástechnika és annak egyes alkalmazásai.
Arra gondolok, hogy a számítógép-családokat folyamatosan és igen gyorsan fejlesztik. Nincs már az a szakember, aki minden gépfélét annak minden kiterjedésében ismerné. Programozás, javítások, vírusvédelem, programfrissítés, programokba való tevőleges beavatkozás a következmények kiszámításával.
Ugyanez elmondható a mobilokról. Újnál újabb mobilok különféle funkciókkal, adattárakkal, memóriával, kártyával, fényképezési lehetőségekkel, játékokkal, kezelési rendszerrel.
Ugyanezt látom a digitális fényképezés területén, de a hanghordozókén is.
A fényképezésbe kezdem beleásni magamat. Nagyon sokféle leágazása van a technikai lehetőségeknek. Valóságos labirintus ez, melyben a beállítási lehetőségek száma csaknem végtelen.
Én pedig nem akarok a végtelenségig új és új koncepciókkal, variációkkal megismerkedni. Alkotni vágyom. Ez nekem azt jelenti, hogy a technikai lehetőségek átlagos ismeretének birtokában próbálkozom optimális megoldás, témakiválasztás, korrekciók révén sajátos mondanivalók közlési lehetőségét megteremteni.
Világ életemben a rövid írásokat szerettem. Külön kedveltem frappáns címet adni zsengéimnek. A fényképezésben sem tudom, mi a nagyobb öröm. A témakiválasztást követő „puskázás”, a képek kidolgozása, végső formájuk kialakítása vagy a címadás. Mindegyiket szeretem. Minden képnek adhatok címet, és ez örömömre szolgál.
A legújabb, hogy Mickey néven szignálom is a fotókat. Nem is gondoltam volna, mekkora változást jelent ez minden felvételen. Szignó a műalkotásokon van. A szignálás után lesznek teljes értékűek a képek. Hozzám tartoznak, belőlem szólnak, én adok nekik életet. Mint a festő, mint az író, mint aki dedikál. Ez belső megelégedettséget hoz elő.
Mindent egybevéve – szeretek fotókat létrehozni. Lehet, hogy ezek nem olyan fényesek, nem olyan színesek, nem olyan reklámhatásúak, mint a legrafináltabb technikával készültek, mint a formalista képek. Varázsuk mindössze annyi: egy kicsit személyesek. Saját munkáim, melyeket próbálok a lehető legjobban elkészíteni.
Élvezem őket kitalálni, az elkészülteket olykor-olykor megnézni.           

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr825168662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása