Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.11.03. 12:27 emmausz

Hidegzuhany

Délelőtt legalább fél percig eltartott, míg rájöttem, mi az idill fogalom ellentétpárja. Amikor elszáll a rózsaszín köd, és megjelenik helyette a rideg valóság, a kijózanító tények. Szép-szép idillről beszámolni, de le kell tudni jönni a „második égből” a földre, és muszáj bemutatni a visszahúzó tényezőket is, mert nem lehet egy szerző féloldalas. Van tarkaság, van alpesi kürtös éjféli mise, és van egyéb is.
Most az egyébről írok, már csak az egyensúly okán is. Volt egyszer egy másik király. Arról szól a fáma, hogy a másik király egy jó ügynek a holtpontról történő elmozdítása céljából megkereste az egyik királyt, hogy járuljon hozzá a jó ügyhöz bizonyos anyagi javak átengedésével. A kérést megkapta a király, átadta a hoppmesternek, aki megkérte az udvari bohócot: Intézkedjen. A bohóc elkészítette a javakat: belerakta őket egy nagy ládába. Jó nehéz lett.
A szomszéd uralkodó leszólt kancellárjának, hogy érdeklődjön, mi lett kérésének a sorsa. A kancellár áttelefonált a bohócnak, aki közölte: kedves kancellár, a csomag már a kincstárban van. A kincstárban áll két kép, a két kép között egy kő, a kövön egy doboz, a dobozban vannak a kért kincsek. Hozzátette még, hogy a kincstár kocsival jól megközelíthető, kb. 1 méterre meg lehet állni attól a helytől, ahol az összekészített anyag van. A kancellár vette az adást.
Valami történt.
A kancellár értesítette a szomszéd királyt, ahogy kell. Egyszer csak megjelent a szomszédvár ura, a másik király. Érdeklődött a bohóctól: Mutatná meg, hol van az összekészített adomány. Hintajával nem hajtott be a kastélyba. Minek? Valahol megállt odakint. A bohóc odavezette a kincshez. A király megszemlélte az adományt. Megjegyezte: „Ilyen sok, és milyen nehéz.” Természeten egy ujjal sem nyúlt hozzá. Hogy is tehette volna, szép ruha volt rajta. És különben is. A bohóc felkapta hát a vállára – mindent a vállán szokott vinni –, elcipelte a kastélyon kívülre, belerakta hintó hátuljába, és alig tudta kinyögni a köszönömre, hogy nincs mit. Ahhoz ugyanis elegendő levegővel kellett volna rendelkeznie, és ez nem így volt.
Ugye milyen megszokott ez a feudális történet ma is?        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr385168678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása