Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.12.21. 20:29 emmausz

Téli gumi

Manapság minden egyéb témát „felülüt” a téli gumi-nyári gumi és az utak síkossága vita. Nem csoda, mert akkora hó zúdult az országra, mely aszályt ritkító. A hó-szakadás előbb hófúvással párosult, a közeljövő meg az ónos eső rémétől terhes. No, utóbbiból kijutott néhány éve, akkor írtam Üvegliget című hangulatos posztomat a jelenség láttán.
Téli gumi ide, nyári gumi amoda, a levegőben lebegő téma a síkosság is. Mindjárt az első éjszakán találkoztam vele. Bár az esetről nem készítettem fotódokumentumot, elhihetitek, hogy egy nagy testű személyautót hozott a hátán egy trailer, s eregetett le az ablakunkkal szemben. Éjszaka volt: senkit sem zavart az úttesten keresztben álló autómentő. Elnéztem a manővert (régi csúnya időkre emlékezve). Miért került sor erre a fuvarra?
Síkosság.
Biztos nyári gumija volt ennek az autónak, vagy amannak, amelyik beleszállt illetlenül és figyelembe nem véve emennek a személyes zónáját, auráját. Következőleg vagy déli országból érkezett a karambolozó, vagy csakugyan nyári gumija volt. Nem úgy az autómentőnek. Olyan magabiztosan kotorta maga körül a havat, mint akinek téli gumija van.
Az én kocsimat súlyos, vastag hóbunda óvja az éjszakai kemény fagytól. Napok óta nem mozdulok vele, mert nyári gumim van. Szemben azzal a rengeteg másik autóval, amelyek egymást akadályozzák a közlekedésben, mert ha kényszerűségből is, de ott poroszkálnak a fagyos-jegyes, csúszós-sós latyakon egymást le-lespriccelve. Úgy festenek, mintha iszapbirkózásból érkeznének.
De nem.
Csak róják az utakat, mert téli gumijuk van.
Hétfő lévén, hajnalban nekivágtam a házak közének (majdnem kertek alját írtam), MBT cipőmben. Ez az afrikai maszájok drága muszáj-cipőféléje. Valamikor tudtam már, mit jelent az MBT. Lehet hogy ezt: Menj Benne Télen, vagy Mégsem Biztosan Téligumi. Márhogy a talpa. Úgy csúszkáltam benne, ahogy nem akartam. Minden lépést meg kellett gondolnom, pedig még csak mínusz öt foknak megfelelő minőségű hóban, hébe-hóba latyakban tapicskoltam vele.
Mi lesz holnap? Megmondom. Hajnalban indulok, még a város ónozása előtt, majd beülök a szerkesztőségbe, és megvárom, míg az ónosság elolvad a dögmelegtől.
Nincs időm helyben kivárni, hogy az MBT-t téli gumitalpas kivitelben gyártsák.
Akinek viszont üzleti érzéke van, és érzékeny füle a finom hallásra, akceptálhatja: Marha nagy üzlet van a téli gumis cipőkben.
Mitmonc? Hogy nincs olyan gumi, ami nem csúszik a hóban?
Na és... Az lenne csak az igazi!!!
Szakemberek megfigyelték ugyanis, hogy eleddig minden időkben a legőrültebb ötletek hozták a legnagyobb hasznot.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr665168747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása