Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.03.01. 10:57 emmausz

Szellemi szürcsöléseim

Ha könyveket szürcsölök át magamon, hasonlítok a sziláscetre, amely apró sziláin keresztül szürcsöli a planktonokat, algát, és lenyeli a receficéken fennmaradt táplálékot. Olvasás közben megpróbálom kiszűrni azokat a mondatokat, melyek nekem szólnak, vagy amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot. Skrabski Árpádtól(†) olvastam pl. a közelmúltban, és minden nő figyelmébe ajánlom, hogy „a férj egyetlen társasága a felesége”. (Adódik. A férfit a tárgyi világ köti le, társasága alapesetben a felesége. Vagy az Isten, vagy mindkettő, gyerekei a második vonalban. Ritkán pedig senki.) Nagyon sok múlik e kapcsolatok milyenségén, tartalmasságán, időtartamán.
Ugyancsak Skrabski ajánlotta ezúttal a férfiak, férjek figyelmébe, hogy „egy nő (feleség) nem azt kívánja tőlük, hogy oldják meg a problémáikat, hanem általában csak azt, hogy hallgassák meg őket figyelmesen”. Persze néha tényleg segítséget kérnek, de ez nagyon ritkán fordul elő. Azt viszont kifejezetten utálják, ha helyettük a párjuk fejezi be az általuk elkezdett mondatot. Utóbbiakat csak én tettem hozzá.
Ma is olvastam érdekes mondatokat. Magyar Ferenc szörnyű időkben volt az Új Ember főszerkesztője. Fia írja róla, hogy szó szerint a lappal kelt, és azzal feküdt. Pontosabban a lapra feküdt és onnan kelt, mert dikóját remittenda ÚE kötegekből készítette, ezen hált, ez volt az ágya.
Az egykori Illés együttes vezetőjének, Lajosnak (†) a felesége (Makkai Lilla, az író Sándor és több is lelkészt számláló család leszármazottja) református lelkésznő. Lajos – aki elvált tőle, majd hosszú idő elteltével újra feleségül vette – utóbb az ő kántorja lett. Sok szép zenét szerzett még ekkor, immár teljesen elkülönülve Szörényitől és Bródytól. Elgondolkoztam azon, amit a felesége mond. Ők a családban ma is hallgatják ezeket az utóbb írt szépséges zenéket, meg a Lajos zenéiből való egyéb válogatásokat.
Miért nem ismerem hát ezeket az újabb zenéket?  
Miért nincs megfelelő reklámjuk az értékeinknek?
Próbálom pótolni mulasztásomat.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr375168833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása