Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.03.29. 16:39 emmausz

Fenyőgyöngye és környéke

Három kövér piros pont az MBT-nek. Eddig szellős szandálomban barangoltam, ma az MBT-ben. Noha súlya többszöröse amannak, lényegesen könnyebben mászkáltam benne. Még dombra felfelé is. Gördülékenyebb benne a járás.
Felmentem busszal a Fenyőgyöngyéhez. Éves bérletemet megtekintette egy ellenőr, aki elállta az első ajtót. A többi kettőnél is ellenőrök álltak vigyázva, hogy hátrább élő lélek fel ne szálljon, csak le. Mától néhány járaton csak a vezetőnél lehet felszállni. Van nála 400 Ft-ért jegy. Mint írtam: a bírság 6000 Ft. A BKV-nál ezt így írják: 6.000.-
Szabálytalan.
A BKV buzgósága egyebekben érthető, bár kétségeim vannak afelől, hogy az elsíbolt százmilliókat néhány potyázón behozzák. És mibe kerül mindez?
Felérve egy térkép fogadja a kedves ődöngőket. Messziről olvasható rajta:
A természetben mindnyájan elférünk egymás mellett.
Nem ezt tapasztaltam.
A természetet a gazdagok kisajátítják, és várakat, erődöket, sittre jellemző zárt világot teremtenek benne, el odáig, hogy alig akad továbbhaladási lehetőség a hegyen. Régente ez nem így volt. Nem féltek a háztulajdonosok embertársaiktól.
A Cirbolya utcától felfelé két zsákutca-tábla fogadott. Abba is hagytam a cserkelést a Hármashatár-hegy irányában. Egy szűk sikátoron leereszkedtem a Szépvölgyi út felső szakaszára. Onnan pedig tovább le a Fenyőgyöngyéhez.
Az előbbi ellenőr trió fogadott.
Újra megnézték éves bérletemet, hátha közben lejárt.
Lefelé jövet a Pálvölgyi-barlanggal szemközti sziklás szakadékot lefotóztam.
A készséges ellenőrica értésemre adta, hogy közlekedési eszközön fényképezni tilos.
Ezen őszintén elképedtem.
Van valamiféle ésszel felfogható magyarázata arra vonatkozóan, hogy mi az elégséges oka ennek az ostoba tiltásnak?
Egyébként nálam volt újságíró igazolványom.
Ki tartóztathat fel a tájékoztatásban? És milyen alapon.
Mindegy.
Leértem a Duna-partra. Készítettem néhány képet ott, ahol tavaly még nem volt forgalom a felújítás miatt.
Most csak a Margit-hidat renoválják hatalmas összegért.
Egy új híd megépítése olcsóbb lett volna, ha a korrupciós költségtöbbletet levonom a kiadásokból.
De ha tisztességes áron építenék a hidat, miből telne a hegyeken felhúzott erődítményekre?
Írásom illusztrációi a fotóim között.

A tiltásokhoz adalék: A Pafi korrektúrázása során akadok erre a fotópályázatra. „Az előző hét országos vasutas fotópályázatunk hagyományait követve széles körben bemutatkozási lehetőséget adni mindazoknak, akik a fotózással igényesebben örökítik meg a vasutat – példát mutatva, hogy minél többen fényképezzék le a vasúton szerzett élményeiket, benyomásaikat; átfogó, reprezentatív képet adni vasutunkról a szakmai és kívülálló közönség számára.”
Mit szólsz hozzá, BKV?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr405168861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása