Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.04.01. 07:11 emmausz

Obesitas

Van egy nagyszerű ötletem: az Anonim Obesitasban Szenvedők Egyesülete létrehozása.
Azonnal rá jöhetsz, hogy az AA, az Anonim Alkoholisták Klubjának mintájára képzelem el.
Miért?
Annyit mindenki tud az AA-sokról, hogy bárhol bemutatkoznak, így teszik: XY, alkoholista beteg ember vagyok … Teszik ezt függetlenül attól, hogy aznap már ittak, vagy éppen tíz éve tiszták. Teszik ezt azért, mert tudván tudják, hogy amint az első pohárkát lehúzták, azonnal elindulnak venni egy üveg bort. S kezdődik elölről a küzdelem. Akik belépnek a társaságukba, megkapják az AA-ra vonatkozó 12 pontot. Tudomásul veszik a benne foglaltakat. Ha elég nyitottak, elmondják, hogy kerültek ide, milyen reményeik vannak stb. Foglalkozásokat tartanak, ahol játszanak, beszélgetnek. Egy biztos. Mindnyájan tudják, hogy saját erejük kevés ahhoz, hogy huzamos ideig tiszták maradjanak. Istent hívják segítségül.
Tehát.
Meg kellene alakítani a fogyni vágyó kövér emberek klubját, egyesületét. Lehetne a neve Obesitas Egyesület. Az ide belépők elmondanák, hogy ha az általuk alkalmazott fogyókúrák tartották volna az elért fogyást, ma nem lehetnének itt, mert mínusz 25 kg-osak volnának. És nem így van. Most is verik a mázsát.A klub (egyesület) kialakítaná a maga 10–12 pontját, szervezne találkozókat, éltetne egy diétás éttermet, kifőzdét vagy konyhát; tanácsadással, szervezett előadásokkal állna elő, a kövérek rendszeres találkozókon vehetnének részt, ahol elmondhatnák eredményeiket, kudarcaikat. Saját kiadványaikkal segítenék a fogyni vágyókat, önkéntes gyógytornász segítené őket az eredményesség felé. És mindnyájuk így mutatkozna be: Én, XY obesitasban szenvedő beteg ember vagyok… Mondanák ezt még akkor is, ha már csont soványak, mert a hízásra való hajlam ott fondorkodik bennük, és alig várja, hogy egy rendezvényen degeszre zabálja magát az Anonim OE-tag.
Természetesen szolgai módon nem szabad lemásolni az AA 12 pontot, mert a hasonlóságon túl vannak különbségek is. Tisztázni kell a különbségeket, s annak megfelelő szabályokkal előállni. Szerintem bomba ötlet, és nagyon sokakat érdekelne, mert emlékezetem szerint a statisztika azt mutatja, hogy Magyarországon a polgárok több mint 50%-a túlsúlyos.Szervező kerestetik és alapító tagok, akik ötletemet felkarolva hadat üzennek a dagadtságnak, de rám ne számítsatok, mert nem szeretem a szervezőmunkát.

Hajrá Obesitas E.
És most megyek a koriba, mert egy napig rajtam lesz egy EKG-mérő automata.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr145168865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása