Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.09.26. 21:02 emmausz

Esik eső, és én ballagok...

A tegnapi találkozó tökéletes volt. Arról senki sem tehet, hogy elég hamar leültem, és elég sokáig üldögéltem egyazon széken. Így hát elég kevés rokonnal beszélgettem. Bár szoktam hangoztatni, hogy elég ránézni valakire, elég üdvözölni, és tudod, hogy semmi baja sincs, vagy épp ellenkezőleg, megakad a szemed valamiféle gesztuson, metakommunikatív megnyilvánuláson. Tegnap ilyennel nem találkoztam, hát azt gondolom, hogy mindenki jól volt, s hozta a formáját. Mindenesetre elnézést kérek mindenkitől, akivel nem sikerült szót váltani az üdvözlésen túl.
Magam elszórakoztam azzal, hogy néhány képen megörökítsem az egész találkozó hangulatát. Még az ünnep okán felkötött lufik fotója is elég jól sikerült.
Nem úgy ma.
Frontbetörés következtében-e, vagy nem, elfelejtettem magmmal vinni kikészített kamerámat, pedig egy nagyon látványos forgatagba érkeztünk. Amikor megérkeztünk, éppen egy tűzoltózenekar, egy rezesbanda fdújta az indulót. A Babér utcában a szokásos kereteknél is gazdagabb búcsút tartottak. Most volt 80 éves a Szent Mihály-templom. Mint más alkalmakkor a búcsú napján, most is, teljes fényében ragyogott a templom. Érdekes anyagot kínált volna pl. a mennyezeti világítás az általa közrefogott freskóval. Szépséges volt a bíboros celebrálta mise is.
Elmúlt az alkalom, és kész.
Azért délután jártam egy szokásos kört.
Először a bringakölcsönzőnél megérdeklődtem, hogy mennyiért lehet tandemet bérelni (óránként 400 ft). Aztán felmentem az északi szél által tépázott Árpád-hídra, s betettem a lábamat a Margit-szigetre is. Ezúttal csak röviden, mert elég zegernyés idő leledzett. A készült fotók is ezt támasztják alá.
Az egyiken egy üres pad, a másikon egy üres HÉV-kocsi, a harmadikról, a buszról nem is gyártottam képet, pedig azon is elég sokáig egyedül utaztam visszafelé.
Erról az egyedüllétről szólnak részben a mai képaláírások is. A padhoz érve az jutott eszembe, „Hull az elsárgult levél”, de ezt írtam alá címként: Esik eső, és én ballagok...
Az üres HÉV-kocsihoz meg ezt: „Körülöttem néma pamlagok, nem utazik senki se...” A Máté Péter-szám dallamát képzeld hozzá.
Viszont kaptam egy jó tippet egy új sétalehetőségre: Megszépült az összekütő vasúti híd déli partszakasza. Holnap, ha nem jut eszembe jobb, megkeresem. Eddig riaszott a felirata:
TILOS A BEMENET!
Kutyával őrzött terület.
Szomszédunk mondja, dehogy őrzik,
a kutya se jár arra, pedig szépen helyrehozták a sétautat.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr555169090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása