Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.04.19. 18:50 emmausz

Blansi

Eluntam, hogy a gyerekek naphosszat a tévé és a számítógép monitora előtt üldögélnek. Ha alapjában nem is tudom megváltoztatni szokásukat, délután Blankát sikerült rábeszélnem, hogy menjünk el a máltai játszótérre. Mutatta odafelé az utat a kis négyéves, aki sokat változott, fejlődött egy év óta. A játszótér előtt könnyen lebeszéltem róla, hogy az útközben felvett botkalimpát becsempéssze. Simán eldobta a kerítés tövében. És odabent is azt tapasztaltam, hogy már nem akarja a mások által használt játékszereket „elbirtokolni”, hanem  él a számára kínálkozó lehetőségekkel, és azzal játszik, ami adódik.
Adódott a vonat, melynek hátsó kocsijában kis padok és egy asztalka áll. Találtunk egy gazdátlan lapátot és egy vödröt. Összegyűjtötte a környék sóderját-homokját, és az asztal közepére halmozta. A közepébe szúrt egy csöves száraz kórót, és a tetejére illesztett egy fehér kavicsot. Majd ezt mondta: – Dí-dá-dú nagyapa, kész a torta, fújjad el a gyertyát! 
Elfújtam játszásiból, ő meg lepöckölte róla a kavicsot ugyancsak játszásiból. Aztán jelképesen az „asztal alá ettük” a tortakupacot. Kis idő elteltével körbecsilingelt valaki a zárórát sejtető haranggal. Csakugyan háromnegyed hatot mutatott az óra.
Hatkor zárás.
Blankával ezért átsétáltunk az este hétig nyitva tartó másik bekerített játszótérre. Ott egészen addig maradtunk, míg fel nem fedezett két fagyizó gyereket.
– Nagyapa, vegyünk fagyit – kérte, majd hozzátette: – Van pénzünk?
Kotorásztam a zsebemben. Szerencséje volt, mert csakugyan volt nálam némi aprópénz.
Elsétáltunk a szomszédos fagyishoz. Megkérdeztem tőle: – Milyent kérsz: csokoládét vagy vaníliát?
Határozottan tiltakozott: – Egyiket se. Málnásat kérek.
Szerencséje volt, találtunk málnásat is.
Egy gombóc – no persze nagyobb, mint az én gyerekkorom 50 filléres adagja – ára 180 Ft.
Mi tagadás az íze is sokkal finomabb és krémesebb emennek, mint annak idején az mi vizesfagylaltunk volt.
Hazáig sikerült elnyalnia, anélkül hogy kiesett volna a tölcsérből a málnagombóc, pedig sokszor veszélybe került.
Kicsi Blanka mind megette: tölcsérestül.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr325169335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása