Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.04.20. 13:19 emmausz

Duna partján sétáltam

… a két unokával. Ezúttal nem vittem fényképezőgépet, mert tele volt a kezem a két gyerekkel. A réten bóbitát fújtak. Tudja Isten, hogy mi minden elég nekik a versengéshez. Igazából csakugyan minden. A felnőtt kérdezi: Van valami, ami nem sörnyitó? A gyerek meg nem kérdez semmit, de ráutaló magatartást tanúsít: Bármi elég neki ahhoz, hogy vetélkedjen a másikával. Az pedig ahhoz elég, hogy összekapjanak. Ezek persze nem halálos viták, inkább csak elég sűrűk, kb. minden tízpercben adódik egy alkalom a vetélkedésre.
Egy kutya elmegy Blansi mellett, mire ő megjegyzi: „A kutya rám nézett, és látta, hogy milyen szép vagyok”.
Leértünk a partra, ahol reménytelen vállalkozásba kezdtek: A tegnap otthagyott köveket, kavicsokat, botokat megkísérelték ma beledobálni a vízbe. Mellettünk lecövekelt egy apa szintén két kicsi gyerekkel. Béla! Csak köveket dobáljatok a vízbe, mert a faágaktól szemetes lesz a Duna – így a papa. Kétségbe vontam igazát magamban, mert
pro primo: A fa anyagát lebontják a mikrobák, így semmiképpen sem tartós szemét;
pro secundo: A hullámverés minden bedobott ágat kb. egy órán belül visszadob a partra néhány méterrel lejjebb.
Elgondoltam viszont, hogy vajon milyen időközönként kotorják a medret, mivel minden gyerek megpróbálja telehajigálni kővel. A felnőttek nem. Ők csak „kacsáztatnak” a vízen lapos kavicsokkal.
Ágoston revolver után néz a parton. Erre a célra minden görbe ág többé-kevésbé megfelel. Blanka a víz mellett szorgoskodik. Elég nagy köveket próbál a vízbe dobni. Tegnap megkíséreltem értésére adni, hogy a vécék összes szennye itt úszkál, ezért a víz fertőző, amitől megbetegedhet. Azt kértem, hogy száraz köveket és messziről dobáljon a vízbe. Lepergett róla minden intelmem. A történtek után úgy vélem, hogy két esetben nem vizezné össze magát: 1. ha kiszárítanám a Dunát, 2. ha a közelébe se vinném.
Ornitológiai megfigyelésem: A kacsa reagál a hangokra. A gyerekek hívogató kiabálásra hátrál, menekül. Az ostoba nem tudja, hogy kenyeret kínálnak neki. Meglehet, hogy negatív tapasztalatokat szerzett korábbról. Kenyér helyett kővel dobálták meg. Mindenesetre a neki szánt csemegének nekilát azon nyomban, ahogy a parttól távolodunk.
Alig tettünk meg néhány métert, Blanka megjegyezte, hogy jó meleg van, együnk fagyit. Mondom neki, nem eszünk, mert a kezed tele van bacikkal, és megbetegedsz, ha ilyen kézzel fagyit eszel. Azonnal kért egy papír zsebkendőt, beletörölte a bacikat és kijelentette, hogy most már mehetünk a fagyizóba.
Hallani se akartam róla, mondván, hogy az ilyen bacikat csak tiszta vízzel és szappannal lehet eltávolítani.
Vigasztalásképpen meglebegtettem előtte azt az esélyt, hogy otthon a nagyanyának még lehetnek talonban jégkrémei. Ez használt.
Hazajőve ettünk, ittunk, fagyiztunk.
Pont.

Hét új kép a fotók 2011.2 albumban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr255169336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása