Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.06.05. 10:56 emmausz

Vasárnap reggel

Mire felébredtem, a rádióban már mondták a rózsafüzért.
Hajnalban a szokásos nescafét felöntöttem tejjel, hogy a hat pirulámat bekapjam vele.
Utána a szokásos két csípőpaprikás kockasajtot is kenyérrel.
Majd nem szokásosan megettem egy fél Milkát.
Mise után jókedvemben eljátszottam itthon a kivonuláskor hallott Charpentier-Te Deumot, s szintén jókedvemben feltettem egy adag szemes kávét főni, hogy visszaidézzem gyermekkorom egyik visszatérő élményét, a frisspörkölésű kávé aromáját, mely belengte a vasárnap délelőttöt.
Valamiért a Sej, haj, gyöngyvirág, teljes szegfű, szarkaláb… virágének villant be. Eldörmögtem félhangosan.
A kávé kifőtt. A régi illatok visszaidézése nem sikerült, pedig a Segafredo elég jónak számít. Valahogy nem lengte be a lakást a zamata, csak a konyhában „toporgott”, s keserkésnek bizonyult.
Mindegy. Azért megisszuk.
A rigók igen örülnek a kora nyárnak. Mint a rádióból értesültem róla, dalukkal a reggelt köszöntik.
Ám szerintem nem egészen.
Egy költő biztos egyetért a hajnalköszöntéssel, egy biológus pedig konokul állítja, hogy a hímrigó messze hangzó trilláival jelöli ki „territóriumát”. És leginkább a tojóknak szól a dal: felhívás keringőre.
Az embernél ez másképp van. Móricz Boldog embere, Joó György pl. ezt trillázza: „Gyere, Böske, most híjlak.” Hogy aztán Böske kötélnek állt és elment-e táncolni a legénnyel, biz én arra már nem is emlékszem.
Vannak aztán célszerűbb meghívások is. Idősebb fiú rokonommal érkeztünk  a villamosmegállóhoz, amely mellett célszerűen virágkertészet működött. Mivel menyasszonyához igyekezett, odaszólt nekem: – Várj egy kicsit, mindjárt jövök, csak leszaladok a kertészhez salátáért. Persze virágcsokorral jött vissza.
Ez a saláta dolog később minduntalan visszaköszönt nekem, amikor virágot vettem az asszonynak. Legsűrűbben reklámszatyorban kötött ki a csokor, s csak az ajtóban szabadult meg a fojtogató műanyagtól,vagy még ott se.
Azt hiszem, alig akad hapsi, aki szívesen közlekedik egy csokor virággal. Talán szeméremből, talán a csuda tudja, miért. Hogy mégis legyőzik ellenérzésüket, az kifejezetten annak szól, hogy a nők jó része (nem mindenki) örül egy szép virágcsokornak.
Jut eszembe, az én feladatom a balkonládák végiglocsolása, és ma ezzel még adósa vagyok a tikkadásra ítélt muskátliknak.
Abba is hagyom a szöveggyártást, és megyek dógomra.
Szép vasárnapot mindenkinek Krisztus mennybemenetelének ünnepén, amit a németek Christi Himmelfahrtnak hívnak!


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr485169396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása