Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.08.22. 19:51 emmausz

Utolsó

Aki rá szokott kattintani a fotóim linkre, a másfélhetes nyaralásunk képeiből válogatott több mint kétszáz felvételt talál. A legeslegutolsó közülük egy igen prózai valami. Az általam utolsóként vett havi BKV bérletszelvény. Lám még mindig támadnak új dolgok, melyek még sose fordultak elő életemben. Ilyen meglepetés volt számomra az is, hogy Zsuzsa beavatott egy titokba. A Mickey Mouse csak magyarul Miki egér, az angolban a Mickey a Mihály beceneve, tehát Misi. A fene tudta, hogy valamiért, tán a hangzás miatt lett Miki egér a Misi egér. Így tehát nemcsak Misi is lettem, hanem az is maradok, mert mindenki így ismer. Beceneveimnek egyebekben se szeri se száma, legutolsóként a „Dídádú nagyapa” címet ragasztotta rám Ágoston unoka, aki lassan piarista kisdiák lesz. 
A napom igen gyorsan elszállt.
A reggeli rutinok után nekiálltam – még elviselhető forróságban – kitakarítani az erkélyt. Leszedegettem a muskátlik leszáradt leveleit, felraktam őket eredeti helyükre. Most ott kíváncsiskodnak a könyöklő tetején, s hozzák újabb virágaikat, zöld leveleiket.
Postára is mentem csekkeket feladni, majd rendeztem a fent említett fotókat, megszabadítva őket legfeltűnőbb csököttségeiktől. Mind kapott valamiféle képcímet, aláírást.
Jó a picasa képkezelő program. Segítségével sikerült néhány kép színhőmérsékletét az eredetire beállítani. A zavaró momentumokat kiemelni, a képek mondanivalójának alárendelni színeit, élességét, kivágását.
Hát ez lett belőle, mint ami az albumban látszik.
Még a nap eseményei között szerepel, hogy megírtam: mi történt velem 1962-ben. Sokkal több történt egyebekben, mint amiket ott sorolok, de hát ki olvasná el, ha kitérnék egy posztban minden epizódra.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr275169492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása