Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.03.06. 15:31 emmausz

Liftezés

Tegnap itt járt a doktornő, és Levit vizsgálva ráncolta a homlokát. Sebtében kétfélét felírt, amit sebtében kiváltottunk a patikában. Sokat sírt éjjel a kis édes. Ma kontrollra kellett jelentkezni vele a gyermekkórházban. Mivel hőemelkedése volt, és mivel tegnap az orvos ráncolta a homlokát, ma felkészültünk a kórházba költözés eshetőségére. Cuccok két emberre, kaja, szükséges eszközök, gyógyszerek, kocsiba vitele, búcsúzás.
A vizit másképpen végződött, mint amitől tartottam. Még néhány fajta újabb szer alkalmazása szükséges, de „tüdőgyuszi” nincs, amitől – joggal – tartottunk.
A kis manócska újra itthon hangicsál, elmondja, mikor mit érez. Rajtunk a sor, hogy ezeket a jelzéseket lefordítsuk magyarra. Olykor megizzaszt a feladat.
Távollétükben alaposan kiszellőztettünk, kitakarítottuk a helyiségeket. Némi berendezés átmozgatást is végrehajtottunk, hogy a két szoba bútorozottsági terhelése kiegyensúlyozottabb legyen.
Mostanában megsokasodtak köreinkben az eü-problémák. Már korábban írtam róla.
Tegnap QQ-t néztük meg a Kútvölgyiben, akinek javult az állapota. Az orvosok ellátták a szükséges anyagokkal, kezelésekkel, vizsgálatokkal. Várhatóan szélnek is eresztik a hét második felében.
Mi változott az általam megért évtizedek során?
Mi lettünk nyavalyásabbak, vagy az orvosi ellátás lett sokoldalúbb?
Nem könnyű a kérdés.
Mindenesetre már-már megmosolyognivaló, hogy ahányan együtt lakunk, mindnyájan szedegetjük a számunkra személyesen előírt menü alapján a legkülönfélébb tablettákat. Nem fogom őket felsorolni.
Viszont előfordulhat, hogy nem fejtettem ki elég hangsúlyosan, miért a fenti cím, a Liftezés.
Azért, mert sok ismeretlenes egy-egy napunk eseménysorozatának a kimenetele. Hol úgy ítéljük, hogy muszáj orvosi segítséget kérni, hol igen bizakodók vagyunk. És ezek az érzések változnak olyan sűrűséggel, mint amilyen sűrűséggel a meteorológiai frontok váltják egymást erre, mifelénk.
Sőt sokkal sűrűbben. Gondolom, csak addig, ameddig be nem fejezi súlygyarapodási felzárkózását. Ebben pedig teljesítménye – hála Istennek – egészen kiváló.
***
Még két észrevétel: Vettem egy üveg szamóca ízt 35%-os gyümölcstartalommal. Valaki ellopta a szamócák kősejtjeit, mert egy szál maggal sem találkoztam, noha a fél üveg már elfogyott. Lehet, hogy kiválogatták a magokat belőle?
Tegnap fejtem a Fülesbagoly olaszmódra rejtényeit: Az egyik kérdés: Ábrahám fia. Persze Izsák. Írnám be, de csak akkor fejthetem eredménnyel tovább a hálót, ha Jákobot írok megfejtésnek. Tehát egyedül a rossz megoldás jó. A jó megoldás rossz. Kiben van hát a hiba?       
Na jó. Álljon itt a harmadik észrevételem is: Nézem a statisztikát, hányan olvassák naponta a blogomat? A két mérőszám 500-on felüli értéket szokott mutatni. Napok óta viszont a statisztika szerint senki se olvassa, rá se nyit. Ez elég érdekes, különösen akkor, ha ketten is kommentelik azt, amit el sem olvastak
.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr765169634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása