Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.06.18. 15:36 emmausz

Életemben először...

Többször leírtam, hogy tovatűnő életünkben az idők folyásával fordított arányban akadnak olyasvalamik, amiket korábban még nem éltünk meg. Egyre ritkábban érnek új, sose volt élmények. Ilyen volt kb. 20 éve, hogy kaptam egy mangót, melynek aromáját korábban nem ízleltem. És ilyen ért ma reggel is, merthogy saját beszédemet olvastam fel a templomunkban. Szabadságolás miatt került rá sor, és én, aki rutinnal álltam az ambó (felolvasó állvány) mögé, hiszen már oly sokszor olvastam a napi olvasmányt, most saját fogalmazású rövid homíliát tartottam, magyarul: prédikáltam. Várható volt, hogy a hívek létszáma ilyenkor megcsappan, mert egy igeliturgia nem azonos minőségű a misével, mindenesetre azért látványos fogyást nem tapasztaltam, annak ellenére, hogy nyári szünet van. Az elemzett szakasz: Hallottátok a parancsot: Szemet szemért és fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek, ne álljatok ellent a gonosznak. Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is! Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is! S ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira! Aki kér, annak adj, s attól, aki kölcsönt akar tőled, ne tagadd meg!”
Csak az utolsó, rövidre fogott történetet idézem meg, mely elég ütős a maga módján. 
„Megtörtént eset: Egy család elakadt kocsijával Bécs mellett. Többszörös telefonváltás után egy Bécsben lakó fiatal házaspár segítette ki őket a bajból. Előbb Bécsbe vontatta használhatatlan autójukat, majd a bajba jutott családot fuvarozta át a határon túlra, magyar rokonaikhoz. Mikor a szerencsétlenül jártak fizetni kívántak a kapott szolgálatokért, ezzel a szöveggel hárította el magától segítségükre siető barát a felkínált összeget: Semmivel nem tartoztok. De ha találkoztok életetek során hasonló rászorulókkal, ti is segítsétek ki majd őket bajukból. 
Azt hiszem, ez az evangéliumi életszemlélet, ez a hitünkből fakadó megoldás.”   
Nektek hozzáteszem: Éva és Francois hozták három gyereküket nyaralni, amikor egy ellenőrzőlámpa hibája miatt „beállt” a motor. Itthonról hívta a Bécsben élő baráti házaspárt lányunk, Kati. Ők azonnal megkeresték a sztrádáról félreálló kocsit, bevontatták a bécsi biztosítóhoz, megvendégelték őket, az éjszakát náluk töltötték, majd reggel áthozták harmadik lányunk apósához-anyósához őket Lébénybe. A többit tudjátok.
Amit még nem tudtok, azt is ideírom: Elvi szülinapját, Levi névnapját ünnepli. Tudtátok követni? 
Isten éltesse és áldja meg őket!

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr125169755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági 2012.06.19. 08:33:02

Isten éltesse az ünnepelteket! :)

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2012.06.19. 17:47:08

Köszönöm, Ági, az ő nevükben is.
süti beállítások módosítása