Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.07.28. 23:10 emmausz

Operáció


A kétszintes épület földszintjén istenes a helyzet, de fent legalábbis napközben elviselhetetlen a hőség. Sejtettük, hogy így lesz, ezért két jobbfajta ventilátorral érkeztünk. De ez nem elég.
Ekkor Fr. szeme megakadt egy oszlopos ventilátoron, mely nem működött. Gondoltam, ha nem működik, megjavítjuk.
Mivel nem akart forogni a lapát, előkaptam a kocsiból az olajat, megkentük. Bedugom a konnektorba. A villásdugó mellett elővillan a két vezetékszál. Gyorsan kapott egy kis tixót, hogy bajunk ne essék már a kísérlet elején. Szétszedem, olajozom, elöl-hátul. Ám látom, hogy a lapátok egyike el van törve. Pillanatragasztót elő, nyitom, hozzáragad a kezemhez, alig tudom levakarni róla a tubust, ám valamiért nem hajlandó a törött műanyaglapát részeinek  egybentartására. Sebaj, nem tesz semmit, mondja Tücsi, s hozza a mindent ragasztó elektromos műanyagolvadékkal operáló pisztolyt. Sebtében összeragasztja a pillanatragasztóval ragasztott lapátot. Tudtok követni? Kész a lapát, olajos a motor. Zúgva megindul. Ameddig tartom kezemmel a nyomógombot. Ha elengedem, abbahagyja a forgást. Ez már belgyógyászati kérdés. Bár egy sebész tudná igazán megmondani, hogy a kapcsoló belül miért nem működik. Még szétszerelnénk, vagy gyufaszállal stabilizálnánk a működését, de rettenetes a kajla lapát hangja. Sajnos további betegségei is előbukkannak. A hátsó védőrács rögzítő csavarja elkallódhatott. Megoldásként számba jöhetett boston-szigszalaggal való rögzítése. Meg is tettük. Arról se igazán a masina tehetett, hogy oszlopa nyeklett előre-hátra. Sínbe tettük, és befásliztuk.
Mégis … az összehívott orvosi konzultáció döntése: operációt abbahagyni!
Erőfeszítéseinknek nincs értelme, mert tüzet okozhat a bizonytalanul rögzített kapcsoló. Valamint hiába pörög a motor, hiába keveri a levegőt immár jó tempóban a venti, nincs ember, aki elviselje huzamosan azt a monoton zörgést, amit a lapát okoz kajlaságával.
Kijelenthetem a tulajdonosoknak: a ventilátort „elveszítettük”.
Hogy nem a kánikulai napszúrás beszél belőlem, bizonyságképpen lefotóztam az állatorvosi ló kategóriájába illő állatorvosi ventilátort.
Lehet, hogy munkánkért nem fog fizetni senki sem, de elmondhatjuk, ez jó mulatság, férfimunka volt.
Miközben pötyögöm beszámolómat, T. és Mica elmentek az üzletközpontba új ventilátort venni.
Elképzelésünk szerint itt hagyjuk ajándékba.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr135169803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása