Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.08.10. 14:56 emmausz

Interregnum

Afféle köztes állapot. Amikor már nincs király, és amikor még nincs király. A mi helyzetünk nem ez, de hasonló. Király van, de autó már nincs és még nincs.
Elővesszük a lábunkat, és meglepve tapasztaljuk, hogy képesek vagyunk a gyalog járkálásra. Én a misére, Tücsi velem az önkormányzatra személyi csere miatt. Majd ő a közértbe, én a patikába és a pékhez. Tegnap, mint írtam, kocsinkat úgy összetörték elöl, mintha a harapós ló ette volna meg. Találtam egy nagyobb nájlon pelenkát, melyet forgalomból kivont, hosszú telefonklábellel a sérült részekre kötöttem, merthogy a „beteg” közterületen várja a „diagnózist”, hogy majd gyógyító pillantást vessen rá a kiérkező kárbecslő. Addig ez az idétlen „flastrom” tompítja csúf képét. Semmi ellen nem véd, s egy erősebb szél is végezhet vele, mégis, talán ez a látvány kevésbé ingereli a kocsibelezőket.
Ez volt az én tennivalóm.
Tücsi pedig vett egy „banyakocsi”-t. A fogalmat sem ismertem idáig. Kétkerekű monstrum, arra szolgál, hogy a heti bevásárlás motyóinak hazafuvarozását általa eszközöljük.
Átmenetileg érdemes volna mindenféle sűrítményekkel élni. Víz folyik itthon a csapból, minek hazáig cipelni a sok nedvességet.
Valamikor csak szifont cseréltünk, s gyártottuk itthon a szódát, most meg pillepalackokban szállítjuk haza a rengeteg vizet.
Egyelőre a bizt. képviselője a füle botját sem mozgatja. Úgy látszik, nekik nem sürgős, hogy Coltunk régi fényében ragyogjon.
Vissza hát az egyszerűsödéshez.
Valamikor  
autónk se volt
mobilunk se volt
telefonunk se volt
valamikor üzletközpont se volt
televíziónk se volt
(Csak 220 volt) ámbár
valamikor áram se volt
valamikor MOL se volt, talán ÁFOR se még.
Valamikor olimpia se volt
Valamikor egyikünk se volt.
Apropó olimpia:
Szösszenetek.
1. Ugye közismert, hogy mi, Európa haramiái, folytonosan „magyarkod”-unk. Akkor is, ha csehül állunk. Hát még ha 8. helyen állunk az olimpián részt vevő országok között eredményességben.
Kérdésem: van-e arra szó, hogy USA-kodnak az amerikaiak, angolkodnak az angolok, írkednek az írek, és jamaikakodnak a jamaikaiak.
Micsoda marhaság ez az ún. „magyarkodás” mint kategória?
Mit kéne tennünk?
Örökösen törökködnünk, görögködnünk, oroszkodnunk, internacionalistáskodnunk, vagy mi a frászkarika.
Az egész azért jut eszembe, mert egy valaki, aki Londonban él, hallgatja a helyi híreket. Arról számolt be, hogy az angol rádióadás közli, hogy a lólengésben a britek ezüst- és bronzérmet szereztek. Hogy Berki Krisztián, magyar atléta megnyerte a lólengést, az annyira nem volt hír Londonban, hogy meg se említették.
Mi a véleményetek? A
ngolkodtak az angolok? További kérdésem: szabad-e nekik angolkodiuk, s ha igen, nekünk miért nem szabad magyarkodnunk? Sokkal jobban tesszük ha magyarkodunk, mintha egymásra agyarkodunk. Helyettünk senki nem fog magyarkodni.
2. Úgy tudom, hogy a bírók egyvégtében az ellenfeleinknek fújnak. Így kapunk ki sorra valakiktől. Gondolom, ők is úgy tudják, hogy bár a bírók egyvégtében ellenük ítélkeztek, mégis sikerült győzniük.
3. Tücsi mondja, hogy egy magyar céllövő versenyző irányzékát ellopták. Ez kemény disznóság. Olyan, mintha a formula egyen ellopnák az egyik istállóhoz tartozó versenyző autókerekét. Nekem a Vonósnégyes jut eszembe. (Otthon hagytam a vonómat. Így nem tudok bragyázni.) Persze ez csak afféle cinizmus. Valójában az eset igazi bűnügy. Hiszen nem pótolható az irányzék. Mondják, hogy félév kell ahhoz, hogy valaki „belője” új irányzékát. Remélem, hát, hogy a Scotland Yard eredményes és rapid munkát végez (ha ugyan máris el nem késett vele).




2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr115169817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágota 2012.08.10. 22:33:47

Csak szaporítani tudom a kérdéseket: Miért nem örül nálunk mindenki olimpikonjaink sikereinek? Miért érdemelne pofont egy rádiós valaki szerint az a szakkommentátor, aki a mostani első aranyérmünk megszerzésén elérzékenyül? A fegyvergyár jelen lévő képviselője néhány órán belül szolgált újabb irányzékkal, ám az nem volt tökéletes mása az eredetinek. Minden tiszteletem a versenyzőnké, aki ennek ellenére helytállt a küzdelemben.

Ismeretlen_11533 2012.08.11. 09:00:53

Biztos válaszaim nincsenek. Legvalószínűbb, hogy többé-kevésbé meghasonlott az országunk. Erre azért érdemes odafigyelni, mert írva van: a meghasonlott ország nem marad fenn. Ezért örülök annak, hogy sokan imádkoznak a nemzet(ek)ért. Üdv. Miklós
süti beállítások módosítása