Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.09.19. 11:43 emmausz

„Sokba vót az nekünk” /játék/

Most találtam ki.
1. Egyszer az ABC-ben vettem egy fél literes konyakot. Miközben lenyúltam érte az alsó polchoz, kiesett zsebemből és összetört az olvasószemüvegem lencséje. Annak idején megírtam: a fél liter St. Louis-konyak így kb. 5000 forintba jött, életem legdrágább, de nem a legjobb konyakjaként. Mint kiderült nem is konyak volt az, csak szeszesital. Így még drágábbnak tűnik.
2. Augusztus 9-én belém rohant egy furgon, noha elsőbbséget kellett volna kapnom. (Tudom, elsőbbsége annak van, akinek megadják.) Összetörte rendesen a kocsimat. Talán e hét végén, kb. másfél hónapra az eseményt követően lesz kész. Elég nagy árat fizettem hát jogaim érvényesítéséért. 
3. Lehet, hogy a legdrágább macska is a mienk volt. A gyerekeinket érte az a fene nagy meglepetés, hogy egy cirmos kismacskát nyerjenek osztálytársuk születésnapi tomboláján. A rafinált szülők ilyen alamuszi módon szabadultak meg fölösleges állatuktól. Mi persze lakótelepi otthonunkban pátyolgattuk a szobatisztátalan, de éjjel a függönyöket megmászó vendéget. Amikorra nagyon elegünk lett belőle, gazdát kerestek neki a lányok. A Balassagyarmathoz közeli Szügyben akadt befogadó gazda. Levittük Trabanttal. Már odafelé elkezdett zuhogni a hó. Visszafelé belecsúsztunk egy árokba. A javítás néhány ezer Ft-ba került. A macskát – úgy tudom – később egy kutya megette.
4. Volt egyszer egy kutyánk is. Lányom orra előtt dobta ki a gazdája a Duna-parton autójából. Az Albert névre (nem) hallgató kutya is sokba jött. A kötelező oltásokat megkapta. Mivel neveletlen kis kotorékeb volt, ösztöneire hallgatva szétszedte lányom kanapéját, mellesleg összevissza hugyozta a szőnyegpadlót, s végigvisította a napot, mivel senki sem tartózkodott a lakásunkban napközben. A kanapét ki kellett dobnunk, a szőnyegpadlót kicserélni. A kutyától is megszabadultunk. Menhelyre került.
5. Fivéremnek javasoltam, hogy kenje be pvc-padlóját Pilvax kétkomponensű padlólakkal. gyönyörű fényt kap a felület. Könnyebb a tisztántartása is. Nálunk nagyon bevált. Nála nem. Bekeverte, ahogy kell, felkente a padlót, ahogy kell, és várta, hogy felszáradjon. Na azt várhatta. egy nap alatt semmiféle hajlandóságot nem mutatott rá. Szegény kénytelen volt felvakarni spaklival az egész masszát, és valahogyan nyomtalanul eltakarítani. Sok energia- és pénzbefektetés után ugyanott tartott, mielőtt nekikezdett.          
Pedig sem ő, sem mi nem voltunk Hübelebalázsok. 
Tudod-e, hogy ki volt Hübelebalázs? 
Az Úidők c. lap ős-Garfieldje. Néhány képen bemutatta hősünk legújabb esetlenkedéseit. A látottak közül a legnevezetesebbnek a címe: Hübele Balázs megmenti az egy szem almát.
Első kép: Hübele Balázs jókedvűen ballag almával megrakott vesszőputtonnyal a hátán az eredményes szüret után. 
Második kép: Bekanyarodik egy patakon átívelő pallóra. 
Harmadik kép: Beleesik a vízbe egy alma, Hübele Balázs utána nyúl, megragadja, és eközben az összes többi alma belepottyan a patakban puttonyából. 
Akár Guinness-rekordot érhet el az, aki a legnagyobbat bukta egy-egy balsikerű életeseménye során.
Fenntartom a jogot arra, ha eszembe jut még valamiféle bukással végződött „sokba vót az nekünk” história, akkor visszatérjek erre a posztra kiegészíteni.
Tényleg?
Nektek minden mindig sikerült?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr275169863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora · http://floramagyarblogja.blogspot.com 2012.09.19. 12:12:26

Minden részvétem a tiéd! Mégis mosolyognom kellett (nyilván az író érdeme!)

Ismeretlen_11533 2012.09.19. 14:57:32

Történtek velünk jó dolgok is, csak most ilyet játszottam.
süti beállítások módosítása