Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.12.27. 14:02 emmausz

Családi karácsonyok

Mottó: A lehetőséget ki kell használni, mert a két ünnep között ingyenes a parkolás.
Első családi karácsonyunk. (A fiataloknak második, mert vidéken is az volt.)
Tegnap volt nálunk fényképezőgép a Vigyázó-karácsonyon.  Ketten-hárman szoktunk vele fotókat készíteni. Ez alkalommal nem így lett. Csak fiúkánk fotózott. Itthon megnéztem a termést. Mindössze két kép készült. Semmi vész. Még legalább hárman folyamatosan kattogtatták kisebb-nagyobb kamerájukat. Készült
nagy totál, több is, majd a
testvérekről külön, a
gyerekekről külön, majd az
unokákról külön, s legutoljára a
„csatolmányokról” a korábban születettek kedvéért, az „oldalkocsikról”.
Javasoltam még, hogy most azokról csináljanak fotót, akiknek kék cipőfűzőjük van, de senki nem állt kötélnek.
A tömeg növekedésével arányosan kisebb karácsonyfa köré gyűltünk, hogy mégis elférjünk. Senki nem számolta össze a tömeget. Úgy negyven körül tetőzhettünk.
A gyerekek örömére a Gárdonyi írta szövegből (rá meleget a marha lehel [a marhára még visszatérek]) a marha szót kajánul sokkal hangosabban énekelték, mint a többit.
A kántorok örömére majd minden nóta összes strumfliját végigénekeltük/ték, persze a magyar szokás ellenére, hogy egy dallam –egy versszak. Hiába van a dallamhoz nyolc versszak, egyet, max. kettőt ismer a többség.  
A nótát kérők örömére lehetett rendelni. Volt is ismétlődés.
Az első és második gyerekkorban lévők örömére sokféle sütnivaló készült, s a kicsiknek-nagyoknak is volt annyi sütnivalójuk, hogy nekilássanak.
A készülők örömére mégis előadtak valamiféle betlehemest az arra vállalkozók.
Az idősebbek örömére Muki és a Svarc előadták a gyerekkorukban kántált betlehemesüket.    
Az ifjak örömére ez alkalommal megkóstolhatták a szeszes italokat.
Az én örömömre mások fotóztak.
Tücsi örömére elfogyott nagyjából a savanyakáposzta.
Mindnyájunk örömére hat kicsi gyereket hoztak el szüleik, közülük egy már korábban is részt vett a közös karácsonyon, három most debütált, kettő pedig pocaklakó.
Előbb-utóbb mindnyájunk örömére elkezdődött az angolos, majd a magyaros eltávozás.
Ígértem, hogy a marhára még visszatérek.
Valaki tegnap a templomban csaknem elnevette magát a fenti „marha lehel…”-nóta éneklése közben.
Tücsi rákérdezett: Min mosolygott?
Az általam elkövetett bakin – válaszolta a mosolygós: – Spontán azt énekeltem ugyanis, hogy „rá meleget a marha legel”.
Mi tagadás, mi is elmosolyodtunk ezen a képzavaron.
Szolgálati közlemény. Időközben megesett a Gyorgyovich-típusú találkozás is Zoliék jóvoltából. QQ igazoltan távol. Múló rosszulléte reményünk szerint a múlté. Innen és ez úton köszönjük az általa nem élvezett, de irántunk megnyilvánuló sok-sok figyelmességét.
Abban maradtunk, hogy neki és mindnyájunknak BÚÉK! A készült fotók a 2112.3 albumban.     





4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr435169973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2012.12.27. 20:25:32

Hol vannak a képek? A múltkor is írtad, hogy föltettél képeket. De melyik albumban vannak az újabbak? Sehol sem találom őket.

Ismeretlen_11533 2012.12.27. 20:40:18

A rébusz feloldása: Mint korábban írtam Móváron maradt saját gépem. A fiamét használom, mely kisebb sorszámú képeket gyárt. A képek a 2012.3 albumban vannak. Ha sikerül a végére rángatni őket, megteszem.

Samu 2012.12.27. 21:40:43

Megvannak! De az a dob nem Nálatok van, ugye? :-))

Ismeretlen_11533 2012.12.27. 22:05:17

Nem. Unokaöcséméknél.
süti beállítások módosítása