Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.02.03. 20:21 emmausz

Véget ért …

– Véget ért a nap. Négyen vagyunk. Tücsi Évával beszél, Elvi Leventét altatja, Mica egyik meghívott vendéget szállítja haza. Csak a pontosság kedvéért: én is itthon vagyok, aki verem a billentyűket.
– Véget ért egy víkend, mely péntek este indult. Megérkezett három fiatal Szombathelyről. M. sógornője és sógora (egyben Levente keresztapja), utóbbi a barátnőjével. Ők itt töltötték a hétvégét.
Ma megérkeztek nászaink és nászuram bátyja, az ifjú feleség keresztapja.  Összesen tehát tizenegyen ültük körül az ünnepi asztalt ebédnél, mert Levente etetőszékében csücsült étkezéskor is. Igazán az ő megajándékozására sereglettünk össze. Egy nagyon elegáns autóülést kapott, és még sok más egyebet, amire most hadd ne térjek ki.
– Véget ért egy korszak is mindnyájunk életében délután háromkor, amikor is népes deputáció kereste fel Micáék új otthonát, mely immár kiürítve rendelkezésükre áll. A tisztasági festés, a konyhabútorok helyrehozatala, a közművek átírása, a lakcímkártyák elkészíttetése, a parketta felcsiszolása és az egész üres kégli berendezése előtt állnak, annak minden felszabadító örömével, és az önállósággal párosuló valamennyi fáradozásával.
Most hát csend van, vihar előtti csend, mert ma ünnepnap van, ügyintézés nem lehetséges, csak holnaptól kezdődően. Vége pedig akkor lesz, amikor innen elszállítják az utolsó bútorukat. Kapcsolatunk persze utóbb sem szakad meg, hiszen szükség lesz Leventére vigyázni olykor-olykor.
Egyelőre pedig folyik tovább közös életünk, mely – azt hiszem, mindnyájunk nevében írhatom – kölcsönösen kedvünkre volt.
Most tehát mennek, előbb vagy utóbb.        
A közösen töltött két és fél évért köszönetet mondok, s gyorsan hozzáteszem, amit egykor piarista osztályfőnökünktől hallottam: Akkor kell a házibuliról távozni, amikor a topon van. Esetünkre alkalmazva: Szép volt fiúk, szép volt lányok! Örömmel emlékezünk a közelmúltra ma, amikor kezdődő önálló életetek küszöbéhez érkeztetek. Ez az élet rendje, hogy egy pocsék közhellyel éljek.
Amikor menni kell, hát menni kell.      
Nekünk meg az egyik szemünk sír, a másik meg nevet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr185170017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása