Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.06.19. 16:55 emmausz

„Konditermünk”

Tegnap csúcsot döntött az Újpesten mért kb. 35 fok. Ma még nincsenek végleges adatok, de hűvösnek egyáltalán nem mondható a kinti klíma. Valaha azt mondta a nóta: „De jó neked, Sára a meleg szobában, de nehéz a szegény bakának a térdig érő sárban.” Ma a nóta fordítva szól: De jó neked, Miki a hűvös szobában, megfőnek a szegény dolgozók a kinti nagy hőségben.
Eddig jó néhány ventilátor kavart nálunk idebent máig, mert ma délben fordult a kocka. Szűk három óra alatt két ember felszerelte a régóta itt álló, de tétlen klímaberendezésünket.
Tücsi kérdezte: nem akarom bevizezni a triómat addig is, amíg elkészülnek.     
– Nem – válaszoltam. – Kibírom most már azt a kis időt minden idegesség nélkül.
Mai élményem emlékezet a régi Balatonnál töltött nyarakra. Ha a Balaton partján sétálsz a forró flaszteren, minden idegesség nélkül tűröd a tűrhetetlen hőséget, mert nem tudsz elvonatkoztatni a gondolattól: „Ha akarok, akkor az első lejárón belegázolok a vízbe, és kedvemre hűsölhetek.”
Nos, mint írom, ma elindult a szakemberek jóvoltából és a mi anyagi hozzájárulásunk révén a lakás mesterséges hűtése.
Egyik szemem sír, a másik meg nevet.
Próbálkoztunk az elmúlt években árnyékolástechnikával, a lakás nappali zárásával, éjjeli átszellőztetésével – mindhiába. Az évek múltán nem javult a helyzet, inkább romlott, amennyiben hőségrekordok dőlnek meg sorra.
Itt most automatikusan hűvös van, mégpedig szabályozható mennyiségben.
Úgy érzem magam, mint az üzletközpont hűtőpultjai, állványai között, s ha kimegyek a „konditeremből” még mindig elfogadható hőmérsékletet találok a lakásban. Remélem, nem kell sokáig csúcsra járatni az energiafaló berendezést, és alábbhagy a kánikula, merthogy álmegoldásnak élem meg a „befelé hűt, kifelé fűt” - szisztémát.
Bár ne lenne rá szükség.
Örömömre viszont itt vannak a szomszédba költözők, M, E, L, s jól érzik magukat a temperált lakásban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr335369321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása