Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.07.16. 19:14 emmausz

Jelentés a végekről

Tegnap a János-hegyre mentek Fogassal majd vissza ugyanúgy fogassal. 
Ma biciklit kölcsönöztek, és kimentek Szentendréig, majd ugyanúgy vissza.
Holnap meglátogatják a Palatinus strandot, mert ott még nem fürödtek a gyerekek soha.
Tegnap (és már legalább egy hónapja) pneumatikus ütőkalapáccsal veretik, döngetik a három felújítása alatt álló lakás falait.
Ma az új tulaj vereti közös garázsunk ajtaját, mert átrakják a sajátjukat elektromos vezérlésűre.
Holnap ugyanez a zenebona hatja át a napot. Már láttam a piros krétával kijelölt szakaszt.  Ugyanúgy dolgoznak, mint az orvosok a betegen. Rárajzolják, hogy hol fogják felvágni.
A zaj elviseléséhez edzett idegrendszer vagy süketülő fülek kellenek. Aki pedig megteheti, menekülőre fogja. A Karib-tenger mellett tán nem fúrnak, csak a hullámok monoton zúgása hallatszik.  
Holnap vagy elmenekülök magam is, vagy „élvezem” a betonház részleges szétveretésének a csörömpölését. Vasbetont szétroncsolni emberpróbáló feladat. Visszacsap az acélbetét.
Mi ezt végigélvezzük. A tulajnak több esze van. Csak szeptemberben költözik be. A készbe.
A kőfejtők ígérték, hogy holnap kitakarítanak. Arra befizetek. A lent tárolt könyveket vajon hogyan fogják kitakarítani? Kötetenként vagy laponként?
A helyzet komikumához tartozik, hogy a korábbi tulaj kérte, hogy ameddig utánfutóhoz jut, tároljuk be kétméteres pozsgás növényét. Itt van a szerencsétlen hónapok óta, s arra vár, hogy gazdája megkönyörüljön rajta, s egyszer elszállítsa. Mi meg locsoljuk kötelességszerűen. S porszívózom, mert szemetel a drága.
Így telnek napjaink, miközben esküvőre készülünk, miközben Zsuzsáék érkezését várjuk (öt fő), miközben napi problémákat próbálunk rendezni.
Még megjegyzem, hogy 5-én indul a Szigetfesztivál. Ide írom, hátha egyszer értő fülekre talál: Ha Pusztavacson rendezik, senkinek nem zavarja a nyugalmát. A Magyarország közepén található település anyagilag fellendül. A közeli lakótelepeken éldögélő százezer ember pedig normális körülmények között tengetheti mindennapjait.    
Mindenesetre most fájront után vagyunk.
Elhallgatott a betonzúzó masina, a gyerekek is lehúztak a közeli játszótérre.
A fiúk vannak csak jelen. Mindketten a biciklizés fáradalmait heverik ki számítógépes szoftverek segítségével. Gondolom, játszanak.
Csend van.
Én se zörgök tovább a billentyűkkel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr445408576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása