Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.07.30. 20:03 emmausz

Arrivée!

Kedves feleim!
Menyem és vejeim
az 4.
Gyermekeim száma
megint 4.
Unokáinké
8.
Mi ketten,
az együtt 18.
Jól számoltam?
Hol nálunk, hol lagziban Ráckevén,
majd megint nálunk,
végül a Balaton partján leledztünk.
A lagzira csütörtökön indultunk, hogy szombaton
minden együtt álljon Robi és Kati esküvőjére.
Nászainkkal és megannyi egyéb segítőkkel megtörtént a szépséges ceremónia.
Rövid szusszanás után nekiereszkedtünk az M7-nek, hogy Elviék nyaralójában kössünk ki.
Tizennyolcan.
Már kellett hozzá egy kisegítő apartman is.
Lett.
A nyaralás mérlege: Eva dit: élete legszebb élményei a tóhoz kötik.
Szép is a’ – mondaná öregapám. Én meg egyetértek vele.
Szigligeten strandoltunk. Biztos, hogy ott, mert kétszer is belefutottam Esterházy Péterbe.
Egyéb összegezhető adatok:
A lagzira negyven ember volt hivatalos. Jelentem, mindenki megjelent.
A nyaraláson is a 18 fő.
Közlekedési anomáliák.
A ráckevei parkolóból kijőve Az esküvőre érkezők közül az egyik kocsi fennakadt egy öntöttvas-valami kiálló kampóján, ami lepecázta az Opel hűtőjét. Ez három nap vacakolást vonzott.
Coltom tudatja a helyiekkel, hogy merre járunk. Hangicsál.
Robi motorja (egy derék 350-es Jawa) kereke kipukkadt, majd egy szénkefe rugója akadt ki. 
Minden gond megoldható. 
Egy kisfalu vegyesboltjában előadta problémáját. Az ott tanyázó atyafi meginvitálta szemközti házukba, s csak ennyit szólt, majd a mama elvisz belső gumit venni. Légkondis autóval téptek Devecserre, s mivel ott nem jártak szerencsével, tovább Ajkára. Az ottani szerelőnek volt gumija. Nem tudom, kik voltak a jótét lelkek, aki kisegítették Robit, de áldja meg őket tettükért az Isten. A szénkefe-gondot sikerült kiküszöbölni az úton kb. 45 fokos kánikulában. 
Ne jöjjön elő egyik probléma se a jövőben.     
A budapesti és ráckevei találkozásokról és eseményekről kb. 300 fotót készítettem, a balatoni tartózkodásról csak kétszázötvenet.
Mivel itt személyiségi jogi zűrök léphetnek fel, nem teszem közzé őket, csak nagyon vázlatosan a FB-on. 
És mivel a XXI. sz. legjobban fejlődő terméke a számítástechnika, nem kívántam megszellőztetni, hogy két hétig lakásunkat csak a különféle reteszek biztosítják.
Gyorsan hozzáteszem, hogyha az igényelt internethozzáférés-jelek megfelelő minőségűek lettek volna, az unokák pedig kevesebbet ültek volna a laptopok előtt, a korábbi évekhez hasonlóan közömbös témákról naponta írtam volna. 
Becs szóra!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr255434655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása