Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.01.07. 10:09 emmausz

Hajók mennek, hajók jönnek

Kora reggel olvastam egy kedves írást arról, hogy mi lenne, ha ma tűnne fel a betlehemi csillag az égen, amely mindenhonnan látható volna. Abban maradtam magammal, hogy nem tudom, mi lenne, meg abban, hogy „ez a hajó elment” egyszer s mindenkorra.
– De jön egy „újabb hajó”, melyről képeket vizionál János apostol az Apokalipszisben. A Jelenések könyvében sok mindenről ír az utolsó időkről, s képeit 2000 év távlatában alig értjük. Pl. Üröm a folyók forrásába csapódó csillag neve. Az üröm keserű mérgétől sok ember meghal. A Csernobil szó magyarul fekete üröm. A Fukushima név jelentését nem ismerem. Mindenesetre nem használ az óceánba kerülő radioaktív szmötyi világunk halállományának. Kérdezhetném azt is: szabad-e még tengeri halat fogyasztani? Az az igazság, hogy nem sok mindent tudok kezdeni ezekkel a balesetekkel, de azért rájuk nézek, mert feltűnnek.
– Jönnek látomások, amelyek egyike, hogy hatalmas vihar tépázza az óceán közepén hánykódó hajót, az egyház hajóját, amelynek az orrában egy fehérruhás alak áll, a pápa.
– Jönnek Mária-jelenések, melyek egy részét az egyház hosszas töprengések és bizonyságok után hiteleseknek minősített. Így pl. Lourdes-ban szakorvosokból álló bizottság elemzi, ép ésszel várható-e valakinek a hirtelen megmenekülése halálos betegségéből. Egy hitetlen francia orvos tbc-st kísér Lourdes-ba, ahol tanúja a beteg értethetetlen és gyors felépülésnek. Mindezt becsülettel adminisztrálja, majd könyvet ír róla, de csak saját halála után válik lehetségessé kinyomtatása.  
– Fatimában tízezrek látják a napcsodát.
– A Medjugorjéban történteket egyelőre igen óvatosan kezeli az egyház, (még várhaótan sokáig) nem nyilvánítja ki, hogy hiteles.
Olvasom, hogy az egyik látnok, Vicka házában egy Fatimából hozott szobor évtizedek elteltével egyszerre csak világítani kezdett. Tán kőszoborról van szó. 
– Olvasom, hogy az egy guadalupei (Mexikó) indián által felfedezett Mária-kép egy köpenyen látszik. A kép szemében azoknak az arcképe tükröződött, akik jelen voltak feltűnésekor. Azt is olvasom, hogy a NASA is vizsgálta a textilt, és megállapította, hogy a köpenyen nincsen festék. A kígyótipróként bemutatkozó Mária képe mégis ott van. Feltételezések szerint az anyag fölött „lebeg” az ismeretlen összetételű valami, amiből a kép összeáll.
A betlehemi csillagnak voltak szemtanúi, nem is kevesek: a helyben lakók, a napkeleti bölcsek-(mágusok-háromkirályok), a pásztorok, Nagy Heródes és udvartartása.
Mindenhonnan látszott a csillag, de a legtöbben nem fogták fel jelértékét.
A felnövekvő Krisztustól csodákat vár a nép bizonyságul. Ő megjegyzi egy alkalommal, hogy nem kap ez a bűnös nemzedék egyéb jelet, mint Jónás jelét. (Amint az 3 napot töltött a nagyhalban, Jézus is három nap elmúltával támad fel.)
Az egyház nem a csodákra épít. Tudomásul veszi őket, ha hiteleseknek bizonyulnak, de nem tartozik a kinyilatkoztatáshoz a bennük való hit.
Hogy a mai bűnös vagy kevésbé bűnös nemzedék kap-e, és miféle jelet, jeleket, annak Isten a tudója. János mindenesetre említi, hogy a végső időkben nagy jel fog feltűnni az égen.
Ez kétféle megjegyzést vonz. Az első, hogy az „utolsó idők” korszaka immár kétezer éve tart, s nem tudjuk, hogy még meddig fog tartani. A másik, hogy azt sem tudjuk, miféle jel lesz mindenütt látható. Nem is könnyű belátni, hogy egy gömb alakú bolygó egén miféle dolog látszik mindenünnen.
Persze azt se könnyebb belátni, ami az apostolok pünkösdi beszéde alkalmával történt. Az írástudatlan tanítványok elkezdenek beszélni, és mindenki a saját nyelvén hallja őket, ami „természetesen” nem lehetséges. De természetfeletti módon igen. Kik voltak jelen? Lukács beszámol róla: pártusok, médek, elamiták, mezopotámiaiak, júdeaiak, kappadóciaiak, pontusziak, ázsiaiak, frígiaiak, pamfíliaiak, egyiptomiak, líbiaiak, rómaiak, zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok. Hát mi tagadás, elég tarka tömeg gyűlt ott össze. Érdekes Lukács megjegyzése: „csodálkoztak és ezt kérdezték egymástól: Mi lehet ez? Mások gúnyosan megjegyezték: Teleitták magukat édes borral.” (Apcsel 2, 9skk) Lám, a jeleket egy részük érdeklődéssel tapasztalja, „fogja”, akik meg nem akarták elhinni, olyasmivel vádolták meg őket, amely jelenség (részegség) hatása köszönőviszonyban sincs a történtekkel. Beszédük hatása mindenesetre akkora volt, hogy a tudósító szerint „aznap háromezren megtértek”.      
A nagy jel kétezer év óta várat magára. Vajon elhiszik-e egykor, akik feltűnésének az idején élnek majd, vagy úgy vélik, hogy az édes bor bódította el az igazak agyát – látomásaik vannak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr685742747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása