Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.01.11. 20:21 emmausz

Aki nem hiszi, járjon utána

Tegnap ígértem, hogy tájékoztatást adok a karizmatikusokról. A karizma kegyelmi ajándék mások szolgálatára és Isten dicsőségének megmutatására. Mindkét kritérium fontos. Jezsuita honlapon találtam róluk egy terjedelmes tájékoztatást, amelyet megpróbálok erőteljesen rövidíteni. Sokan tartanak tőlük, a hit fenegyerekeinek tartva őket, s nem véletlenül. Nos, akkor hadd szóljon.    
„Az Imádság Háza alakulása kapcsán döntöttünk úgy, elmegyünk a Johannes Hartl féle MEHR-konferenciára Augsburgba. Ő az, aki 15-öd magával csinálja az Imádság házát Augsburgban. Adományokból élnek; működésük során a városban megszűnt a prostitúció, az abortusz és csökkent a bűnözés. Hartl 35 éves, 4 gyereke van és teológiai doktorátusa, fantasztikus figura, és hogy ilyen fiatal, a MEHR  [=több/et] és maga a Gebetshaus is főleg a fiatalokat szólítja meg.
Más. „A Kat. Karizm.  Megújulás mozgalom kezdeti tüze lassan kihunyni látszik… Vártuk a csodákat és jeleket, de ezek nem jöttek. Kérdeztük az Úrtól, Uram, mi történt? Nem a katolikus egyház a Te menyasszonyod?”
„Reinhard Bonnke a ma élő legnagyobb evangelizátor, akinek szolgálata által sokak gyógyulnak és térnek meg, sőt még egy halott is feltámadt egyszer. Tehát ő beszámol arról, hogy volt egy álma, melyben 2 hang beszélgetett egymással, és arról beszéltek, hogy Európa megújul, és Németországban fiatalok az Urat fogják az utcán hangosan dicsőíteni és hirdetni, és egész Európa megújul.” (várom)
Más. A karizmatikusok betlehemi tanácskozása egyik beszámolójából Mary Healytől. „Isten valami újat kezd. Megállapítják, hogy a karizmatikusok kezdtek magukkal eltelni, és ez így nem megy. Próféciát kértek és kaptak: »Nincs erőtök, gyertek Hozzám«. – így Krisztus. Majd: »Nincs helye a büszkeségnek, mert mindannyian Tőlem függtök. Nincs helye a félelemnek és bizonytalanságnak, mert mindaz, amit tesztek, Tőlem függ. Amikor mentek, Én veletek megyek erővel és hatalommal. Nem kell félnetek, mert ez az Én erőm lesz.«
Más: Kr.: „Új hitet adok nektek, mély hitet. Minden kötöttséget feloldok, elvágom minden láncotokat. Ma szabaddá teszlek titeket, új várost építek köztetek, melynek ajtói ma kinyíltak. a megújulás nem az lesz, ami volt…” Hát igen, elég sokáig jártuk a magunk útját – mondják a karizmatikusok. Jézus azt adja értésükre, új győzelemmel emelkedik fel. Eljött az ideje, hogy Európa megtérjen! Eljött az aratás ideje!”
Más. Hartl azt elemzi, hogy „miért azt mondja Isten, hogy menj a kamrádba és ott imádkozzál? Azért, hogy kivond magad mások tekintete alól, és csak Isten tekintete alatt légy. Hogy ne legyen módod egyéni teljesítményeket produkálni, csupán Isten szerető tekintete alatt időzni. Világszerte sok Imádás Háza van már, ahol éjjel-nappal dicsőítik Istent és ennek fantasztikus hatása van.
Más. Egy orvos tanúságot tett róla, hogy mióta folyamatosan dicsőíti Istent, amit úgy ért el, hogy vett egy ébresztőórát, ami 10 percenként rácsörgött, bárhol volt, boltban, rendelőben, -eleinte nem győzte elmagyarázni a pénztárosnak fizetés közben, a rendőrnek, az óvó néninek, hogy most miért csörgött rá a vekkere- hogy akkor most dicsőítse az Urat, hogy azóta csodák történnek körülötte. Azóta a betegei csodás módon gyógyulnak.
Más. Gabrielle Kuby említette Magyarországot is: „Bár a nyugati sajtóhírek alapján Magyarországban fasizmus van, de ennek épp az ellenkezője igaz. Említette alkotmányunkat (házasság csak férfi és nő közt lehetséges stb.). Nem csoda, hogy a Nyugat nekimegy az országunknak, álhíreket, hamisságot terjeszt rólunk. Felsorolt egyébként még rengeteg országot, ahol ilyen-olyan formában elindultak a tiltakozások, csak nem tudunk róla, mert erről bezzeg nem ad hírt a sajtó. Hogy például a téli olimpiára, Szocsiba azért nem megy el egy csomó EU-s nagyágyú, mert Oroszország sem engedi a homoszexuális házasságot, és ez diszkriminációnak számít. 
Más. „A legerőteljesebb ima Európáért volt, az ott jelenlevő országokért. Ez valami egészen döbbenetes ima volt, és azt hiszem, ilyen erős dicsőítést még soha sehol nem tapasztaltam. Szinte megremegett a föld, ahol álltunk.”
Ez poszt, itt elvágom a beszámolók hosszas megemlékezéseit tömeges gyógyításokról. De, hogy érthető maradjak, egyet még kiemelek közülük, megmutatva mechanizmusát.
„A gyógyító összejövetelen miközben mások dicsőítettek, én épp imádkoztam, mikor valamit éreztem a hátamban. Felismertem, hogy Isten arra hív, hogy imádkozzam valakiért, akinek hátproblémája van. Megfordultam és láttam, hogy egy nő ül ott tolószékben. Megrémültem, és az első gondolatom az volt: ez túlzás, tolószékben ülő gyógyulásáért nem imádkozom. Megkérdeztem a hölgytől, hogy mi a baja és ő elmondta. Évek óta nem járt már járókeret nélkül, és nem telt bele pár perc ima, mikor felállt a tolószékéből és ment, futott körbe a teremben a legcsekélyebb fájdalom nélkül. 5 év óta jól van és teljesen normális életet él.”  
A lényeg. A karizmatikusok a krisztusi tanítást adják elő, sokszor tanúságot téve arról, ami velük történt. Majd a Lélek erejével imádkoznak egyesek gyógyulásáért, akik azonnal egészségessé lesznek, így bizonyítva a krisztusi tanítás hitelességét. Mindehhez erős hit, tiszta, Istenre nyitott szív szükséges, kellő alázattal.
Hadd zárjam így is hosszúra nyúló fejtegetésemet mégis azzal, hogy Pál minden karizmák közül a szeretetet emeli ki, amely mindnél fontosabb.
S mint mondják: Szeretni mindig lehet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr585753269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása