Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.01.16. 16:07 emmausz

Etűd

Jót mulattam festőművész barátom blogjának egyik kitételén. Azt írja, hogy rokona igazán szerezhetne egy jó kis nyugdíjas állást a Festészeti Minisztériumban.
Elképzeltem én ezt a minisztériumot. Talán nem is volna feleslegesebb néhány más minisztériumnál. Világszerte olyan sokféle van belőlük. Parkinson írja, hogy a Haditengerészeti Min.-nak sokkal több alkalmazottja volt békében, mint az azt megelőző világháború idején.
Tehát ha megalakulna a Festészeti Minisztérium, azonnal három államtitkárságra osztanák. Úgymint festőművészeti ügyek, festészeti szolgáltatások, piktorok. A harmadikkal könnyű végezni. Szakemberképzés, anyagellátás, munkaalkalmak ügyosztálya kellene hozzá. Ezek közül itt megint csak az utóbbira térek ki. A munkalehetőségek osztálya a következő ötven évre elegendő műtárggyal rendelkezik. Úgymint rozsdás kerítések, villanyoszlopok, egyéb közművek, műtárgyak, (pl., hidak, korlátok, pavilonok stb.), intézmények rozsdás nyílászárói, rozsdás közlekedési eszközök: A szabadpályások osztálya foglalkozna az autóbuszok, hajópark tatarozásával, a kötöttpályás osztály pedig sokfélével: villamosok, trolibuszok, vasúti kocsik és mozdonyok, metrószerelvények állandó karbantartásával, állagmegóvásával.
A festészeti szolgáltatások két hatalmas területe a művészellátó boltok rendszere, ahol a jó minőségű alapozótól kezdve a papírokon, vásznakon át a rajzszénig minden rendelkezésre állna. A másik területe a kiállítás-szervezés: képcsarnokok, képügynökségek irányítása. A harmadik terület a festőművészek menedzselése, képzése, helyzetbe hozása, mecenatúrája, a dilettánsok maceratúrája.
Volna itt hely ezer nyugdíjas foglalkoztatására.             
Persze képzett államigazgatási szakemberek is bőséggel dolgoznának benne.
Elképzelem, hogyan.
Minden írást keretes papírra szerkesztenének. Először felskiccelnék ceruzával egy-egy interpelláció főbb vonalait, majd árnyalnák, satíroznák, felturbóznák a szükséges töménységűre, majd pedig jönne egy dizájner radírral a kezében, aki minden felesleges részletet kigumizna az anyagból. Így végül is esztétikus műalkotáshoz jutnának a szakemberek, amelyre tekintve a közeljövő terveit vizionálhatnák az értő parlamenti ellenzéknek. Az interpellációkat zsűri véleményezné, névszerinti szavazással.
Az elfogadott és előre bekeretezett műveket sokszorosítanák, és közszemlére bocsátanák az állampolgárok részére. Az eladott másolatok hasznából részesülnének a minisztérium dolgozói. Fizetésük alapját eme cizellált művek bevételei képeznék.
Trallala, trallala…
        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr75761450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása