Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.03.01. 13:03 emmausz

Együtt, de hogyan?

Ez foglalkoztat azóta, hogy komolyabban felmerült: feleség idén valamikorra tervezi, hogy befejezi az irodába járást.
Van elképzelésem róla, milyen jövő vár ránk,ha… s milyen, ha  más valósul meg. Nagyjából a fejemben vannak a lehetséges kimenetelek. Ha jobban odafigyelek, vagy jegyzetelem egy ezt a témát is érintő előadás lényegét, akkor most posztom erről szólna. Nem tettem le róla, hogy foglalkozzam vele, csak nagyobb lendületet kell vennem hozzá, mert értelmes, esetleg másokon is segítő összeállítást tervezek. Annak meg nem ugorhatok neki, mint bolond borjú az anyjának.
Így inkább egy másik témát foglalok össze röviden.
Van egy dr. Horváth nevű idős úr, egy kutató orvos, akinek tegnap meghallgattam rövid összefoglalóját arról, hogy a koleszterinszint mérésének nincs semmi érdemi jelentősége. Van jó és rossz koleszterin, s már az elnevezésük is félrevezető. A rossz koleszterin szintjét csökkentő tablettákkal kezelik. Ennek hatására a rossz kol.-t egy sündisznó-szerű valami fogja közre, és nem jutnak el rendeltetési helyükre a sejtek kéréseinek megfelelően, hanem jellegüknél fogva a fagociták kinyomják őket az érfal nyílásain. Ez jó buli az gyógyszer-kereskedelemnek/iparnak, csakhogy a páciensek érrendszerét egy az érből távozó habszerű tünemény előbb-utóbb eltömíti, s megindul az érrendszer lepusztulása, plakkok képződése, stb.
Remek.
Szedem a szívgyógyász szakorvos felírta dózist. Ő team-ben munkálkodik az osztályvezető főorvossal, s még néhány kollégájával. Ugyanúgy elvégezte (elvégezték) az orvostudományi egyetem megfelelő szakát, mint dr. Horváth, és éppen 180 fokos szögben haladnak egymás felé elveikkel és gyakorlatukkal: támadják egymást. Én viszont nem végeztem el az orvosit.
Mérgezem-e magam, vagy nem? 
Van ember, aki hitelesen rendet tudna teremteni ebben az ügyben? Sine ira et studio, és érdekmentesen?
Egyet nagy valószínűséggel merek állítani. Ha nem kapom meg annak idején a spéci gyógyszereket, ma már nem tudnék posztot írni.
Lehet, hogy túlélem a természetgyógyászokat, néhány kutatót, de ezek után azt se zárom ki, hogy az említettek bírják tovább szusszal.      

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr595838240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2014.03.01. 23:12:31

Hiába, 120 és még több évvel ezelőtt volt jó világ, amikor a gyógyszeripar még nem volt nagyhatalom. Igaz, eleink mit sem tudtak koleszterinszintről és egyebekről, föl is dobták a talpukat ebben-abban-amabban, de nem manipulálta őket semmiféle gyógyszeripari érdek, az biztos. :(

emmausz 2014.03.02. 06:57:23

Ez van akkor, amikor a pénz céllá válik, és elveszti eredeti eszköz funkcióját, s eszközzé teszi az embert, akinek jóléte volna a cél. A gyógyszeripar eléggé tipikusan felsorakozott ezekhez a torz jelenségek közé. elég blama ez nekünk, de nekik is.
süti beállítások módosítása