Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.05.20. 17:16 emmausz

Várakozás

Pontos érkezési idő nincs, Bp-en eleve kiszámíthatatlan az autóközlekedés időigénye.
Várom egy fekete autó érkezését. Nem jön.
De itt egy piros. Lehet, hogy átfestette? Na, nem.
Most meg egy bicikli. De hát azt ígérte, hogy többen lesznek.
Sutty, berepül a látómezőmbe – két galamb. Nem érkezhettek galamb képében.
Mintha egy fehér furgon közeledne. Elcserélte volna? Minek? Csak hárman akartak jönni.
Egy babakocsis érkezett. Igen, de én nem őket várom.
Amonnan jönnének? A másik ablakomon három gépvarjú kaszál. A három stimmel, de ők nem aratni jönnek, hanem kirándulni. Akkor meg hol késnek a nappali homályban?
Megáll egy fehér Smart. Kizárom azt is: kétszemélyes autó.
Bekanyarodik egy fekete kocsi. Na végre... és továbbmegy.  Opel. Persze, hogy nem stimmel.
Hárman jönnek, beszélgetnek. Gyalog.
Ők azok.
Később a kocsi is előkerül.
Beszállunk. Irány Visegrád.
Kiszállunk Magda-forrásnál, amely a vízbőség ellenére teljesen száraz. Minek is forrásvíz, mikor az arborétum mellett sört mérnek. Nem igaz?  
Mindenért kárpótol viszont a patakcsobogás, a tiszta erdei levegő, a madárcsivitelés, és persze saját társaságunk jó kedve.  
Lábjegyzet a Kiv 33-hoz. Mózes az Úr parancsára angyal felügyeletével vonul tovább a pusztában. Jahve nem akarja „a keménynyakú népet” megsemmisíteni jelenlétével. A Hórebnél a nép megválik díszeitől. A találkozás sátrát a tábortól távol állítják fel. Ha Mózes betér beszélni az Úrral, felhő ereszkedik a sátorra, a nép pedig saját sátra előtt borul térdre ez alkalmakkor. Mózes kétféle kegyelmet kér. A népért könyörög, és kéri, hogy hadd lássa az Úr dicsőségét. Jahve elvonul előtte, de kezével takarja a sziklaodút, ahová Mózest bújtatja, csak mintegy a „hátát” láthatja.   Közöm. Máig ez az alapkérdés. Az Isten népének csak az igazai, a szentjei találják Isten társaságát, s vannak vele többé-kevésbé párbeszédes viszonyban. A többiek pedig egy-egy jelből következtetnek az Isten ujjára, amely apró vagy hatalmas dolgok realizálásában érvényesül. ezek a tapasztalat töredékek is segítik a hozzá törekvőket útjukon. Medvigy M. piarista úgy mondta, ha egy svájcisapkába kérsz kegyelmet, abba kapsz, ha egy gyűszűbe kérsz, gyűszűnyit kapsz, és ha van egy hatalmas vesszőkosarad, az Isten színültig rakja kegyelemmel. A kérdés csak ennyi: hisszük-e? Lelki vezetők azt hangoztatják: Merjünk sokat kérni! Isten nem szűkmarkú. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr846185150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása