Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.07.07. 07:34 emmausz

Versenyfutás az idővel

Néhány hete fülembe jutott, hogy az én tisztem Kati lány előrekísérése az esküvői ceremóniához.
Ez persze természetes, csak valahogyan nem tudatosult bennem.
Van nekem egy szürke öltönyöm.  Tavaly abban feszítettem.
Valamikor lötyögött rajtam, idén viszont szoros, inkább szűk, mint bő. Joggal az, mert én saját magamhoz képest inkább kövér lettem, mint sovány.
A hátralévő szűk két hétben meg kell kísérelnem visszakarcsúsodni jeles ruhakölteményembe, hogy méltóképpen jelenhessek meg azon az eseményen.
Felajánlhatom böjtös életmódomat a párért,
eminens érdekem, hogy fogyjak,
nyár van, nincs szükségem annyi kalóriára se, mint télen volt.

Ezzel a folyamattal szembemennek
az ünnepek,
ünnepségek,
rokonlátogatások kínálgatásai finom nassokkal.

Kicsit segít évtizedek tapasztalata arra nézve, hogy mit kellene tennem és ennem.
Minimálisan arra kellene figyelnem, hogy csak akkor egyem, amikor éhes vagyok, s akkor is olyat, ami segít versenysúlyom visszanyeréséhez.
Ebben segít egy hosszú öv, amibe vissza kell fogynom. Ez az a mérce, amely erényes életmódra ösztönöz. Már rám jön, de szorít.
A hátralévő időszak alatt azt kell elérnem, hogy ne szorítson.

Szorítsatok nekem!
Lábjegyzet a Szám 15-höz. A Biblia visszatér az áldozatbemutatások rendjére. egyfajta rövid szertartáskönyv, de több is annál. Leírja, hogy valaki szombaton rőzsét gyűjtött. ezzel megszegte a munkavégzés tilalmát. Halálra kövezték. Az Úr Mózesnek előírta, hogy a nép ruháját szegélyezze bojtokkal, amelyre kékes szalagot tegyenek, s ez emlékeztesse őket, hogy az Úr az Istenük, aki kihozta őket Egyiptomból; s arra is, hogy ők pedig az Úr népe, akiket ez az égszín emlékeztessen rá, hogy szentekké kell lenniük. Közöm. Mi nem lakolunk meg a szombaton (vasárnap) végzett munkák miatt. Sőt, tudomásul vesszük, hogy bizonyos tevékenységekre óhatatlanul szükség van legalább a szolidaritás jegyében. Ám újabban a plazák stb. nyitva tartása a profitérdekeltség istenítése leginkább. ez szembemegy Istennek az Úr napja megszentelésére vonatkozó parancsával. Mit tehetek? Látom ezt, de nem élek vele. Kerülöm a nyüzsgést vasárnap. Magam úgy viselkedek, mint aki komolyan veszi, mit is kíván az Isten. Vagy talán megfordítva: komolyan veszem az Úr napját, és ezért úgy is viselkedem.    

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr816480943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2014.07.07. 14:01:38

Néhány nap alatt le lehet fogyni három-négy kilót:
www.wellnesscafe.hu/dieta/2014-07/SOS-bikini-dieta/
Igaz, hogy hölgyeknek szól, de miért ne alkalmazhatná férfiember is?

emmausz 2014.07.08. 09:25:17

Köszi., próbálom - só nélkül.
süti beállítások módosítása