Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.09.17. 17:39 emmausz

Sorok konok következetességgel, de vonakodás nélkül

Nincs semmi baj, csak meleg front van. Mindenki érzi. A kicsi a nagy, a fiatal az idős.
Nincs semmi baj, csak nem ingyenes a parkolás a gyermekkórház előtt. Ez fáj nekem, mert hol máshol kellene ingyen parkolást biztosítani, mint egy kórház előtt.
Nincs semmi baj, mert Angyalföld gazdálkodik a befolyt összegekkel, s végül is egyik zsebünkből tesszük át a pénzt a másikba. Azért persze szégyelljék magukat.
Nincs semmi baj, csak néha jobb volna, ha három szemem volna.
Nincs semmi baj, csak nem volt kedvem felpróbálni az átszabott új nadrágokat. Hazahoztam, és kész.
Nincs semmi baj, és a zsebpénz is elég.
Nincs semmi baj, csak elfogyott a kenyér, és még le kell ugrani a pékhez vagy máshová.
Nincs semmi baj, mert nincs semmi baj.
Pedig: ahány ház, annyi baj legyen – ásítja az összevont közmondásból közhellyé avanzsált blődli.
Nincs semmi baj, sem a Levi unokával, ahogyan délelőtt megállapították a dokik.
Nincs semmi baj Domi fülével se, amint megállapították délután másféle szakorvosok.
Ha tehát
nincs semmi baj, akkor minek írom le annyiszor, hogy
nincs semmi baj, hiszen tényleg
nincs semmi baj.
S ha mégis volna: Petőfire hallgassatok:
„Majd elmúlnak a bajok, én magyar nemes vagyok.”
Ötsorosom
Domi
Levi
Elvi
Mica
Fia
Összefoglaló a Józs 19-hez. Rendben mennek a dolgok, ki-ki megkapja a sorsvetéssel neki szánt területet. Mind a 11 törzs. Lévi papi törzs, ugye nekik nem jár. Józsue törzse biztos kap valamit, de nem tér ki rá az írás, Dán törzse viszont olyan területet kap, ahol ellenállásra talál.  Megtámadják Lesemet, kardélre hányják lakóit, birtokba veszik a várost, és Lesem-Dánnak nevezik. Közöm. Mintha ma se menne ez másképp. Az erősebb hatalmak próbálkoznak a gyengébbek leigázásával, kizsákmányolásával, földjük elrablásával, nép- és vallási csoportok kiirtásával, gyarmati sorba taszításukkal, megsarcolásukkal. Hogy miért jó ez nekik, és mikor fognak észhez térni a basáskodók? Nos, erről fogalmam sincs.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr256706705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása