Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.03.02. 17:18 emmausz

Házak és/vagy lakások

1. Óbudán sej, vaannak utcák, és minden utcán van sarok, és minden saarkon vaannak házak, és minden házon ablakok. De az egész nagy régióban nincs még oly ablak, mint ahonnan a legszebb tájra látni itt, a legszebb tájra látni kint. Ez evidencia. 25 éve tetszik.
2. Ide vehetném az operettszöveg hajlítgatása mellé Örkény egypercesét is a Joliot Curie téri lakáscseréről, melyet ráfizetéssel is ugyanarra a lakásra cserélne tulajdonosa.
3. Szólhatnék még arról, amiről évekkel ezelőtt említést tettem: Nevezetesen, ha a 29-es buszon kaptam valamelyik kettős ülésen egy helyet, már nagyon jól jártam, mert biztosabb volt ülve elkerülni a számtalan kanyar okozta esetleges baleseteket, mint állva. Mégis sokszor megtörtént, hogy amikor leszálltak, olykor többen is egyszerre, felszabadult néhány egyes ülés, ahol kedvem szerint terpeszkedhettem. Választhattam a sofőr mögötti helyet, ahol betámaszthatom a lábamat. Vagy az első ülést, ahol több hely van a kerék sárvédőjére szerelt ülésen, és ahonnan minden közlekedési eseményt látok, mint egy anyósülésről. Vagy az egyetlen oldalülést, amely hátul igen jól körbe van bástyázva hátulról és két oldalról, mint egy kényelmes karosszék lábtartóval. Ámde adódik a feloldhatatlan probléma. Egy s*-gel egyszerre csak egy lovat lehet meglovagolni.
Amikor eldöntöm, hogy az anyósülést választom, ezzel kizártam az oldalülést, a középső ajtóval átellenben lévő ülést, ahonnan egy lépés, és már a lépcsőnél vagyok, ahonnan könnyű a leszállás jelzése. De kizárom vele, hogy a sofőr mögé üljek teljes biztonságban.
4. Mindezekkel újra azt kívánom bizonyítani, ami a szervezés, a logisztika alapja. A lényeg: a lehetőségek közül kiválasztani a jót. Csak egy legjobb megoldás létezhet egy problémára egy időben. A tétel megfordítása: Amennyiben kiválasztom a lehetőségek egyikét, ezzel kizárom annak a lehetőségét, hogy a többieket válasszam. Konkrét esetünkben: nem lakhatom egyszerre a fiatalokkal is és külön is, lakásban is, házban is, hegyvidéken is, vízparton is, földszinten is, liftes ház 10. emeletén is. Kertes házban is, saját lakásban is, keleti és nyugati fekvésűben is. Magyarországon is, külföldön is. A fővárosban is, másutt is, városban is, és tanyán is.
Mérlegelni érdemes, mérlegelni muszáj, de változtatni nem biztos, hogy kell, hisz az idő előrehaladása előbb-utóbb segít a döntés meghozatalában.
5. Tegnap Szentendre-Izbégen jártunk, ahol egy telek régi épületében két család, egy kisebben egy harmadik, egy feljebb épült újban egy negyedik s egy lejjebb épült újban egy ötödik család élt. Ez is egy lehetőség. A hatodik és hetedik család máshol lakik. Talán a velük folytatott beszélgetések volt olaj a tűzre, hogy újabb lehetőségek felkutatása, megszemlélése valósuljon meg, egyelőre csak az interneten.
Én meg lefotóztam ezredszer is az erkélyről kínálkozó kilátást.
Összefoglaló a 2Krón 22-höz. Mivel minden mást kiirtottak a betörő arabok, Achaszja lett az uralkodó Jeruzsálemben egy évig. Jehu elfogja és megöleti Achaszját. Őt anyja Atalja követte a trónon 6 évig. Azzal indított, hogy kiirtatta Júda királyi sarjadékait. Joást azonban kiragadta és az ágyasházba rejtette Achaszja nővére, Jehosaba, arra az időre, ameddig Atalja uralkodott. Közöm. A Krónikák könyve egy-egy fejezetének történései elég témát szolgáltatnának egy-egy királydráma megírásához. Itt lánynak álcázva-öltöztetve él évekig a háremfélében a kislegény, akit időben kiemelnek a legyilkolandó sarjak közül. Ez a rettenetesség még hányszor ismétlődik a történelemben! Indul Káinnal, aki féltékeny, folytatódik Jákobbal, aki Ézsauval kínlódik az elsőszülöttségért folytatott harcban. A szultánságok idején általánossá lesz, ahol a háremek termelik a lehetséges riválisokat. Nem kellene ennek így lennie. Akkor inkább a német közhely: Élni és élni hagyni. Leben und leben lassen.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr907234255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.03.03. 07:53:00

Ilyet keresünk mi is, lehetőleg Óbudán. Külön, mégis egymás közelében. Lottózunk mellé. :)

emmausz 2015.03.03. 08:52:44

Feleségem is rendszeresen növeli a nyereményalapot, legalább Ti nyernétek!
:)
süti beállítások módosítása