Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.03.07. 05:44 emmausz

Fejlesztések

Fejlesztés előtt állunk. Nagy fába vágjuk a fejszénket. Már majdnem azt írtam: Nagy fejszébe vágjuk a fánkat. Ma sok mindenről esett szó, s úgy tűnik, mindenre van használható megoldás. Talán egyet kivéve. Lift itt sose lesz. Bekerülési ktg-e 5-10 mó között, s az alsó szint lakói –nem használván – joggal berzenkednének megsarcoltatásuk ellen. Mégis poénként foglalkoztunk a témával. Felmerült a csigán leengedhető bevásárló kosár s a csigán leereszthető pianínó. ellensúlyként a felhozandó cuccokkal kellene kasokat megrakni. Azt hiszem, az én ötletem győzött. A liftnél olcsóbb, ha serpákat bérelünk. Az felviszi a bevásárlás cuccait, szükség esetén magát a tulajdonost is.
Felmerült az is, hogy este nem szívesen viszi valaki a szelektív hulladék tároló kukába a szemetet.
– Miért? – kérdem én. – A kékbe jön a papír, a sárga fedelűbe a PET-palack és a sörös doboz.
– De hát este sötét van! Ja, igaz – teszem hozzá –, akkor a papír a sötétkékbe.
Azt hiszem, mire a klímaváltozás nem igényli a fűtést, korszerűsített házunk olcsón fogja termelni a meleget. Csak reménykedhetünk benne, hogy a külső szigetelés a forróságot is izolálja, s bent a szobákban ezáltal a kánikula idején is kellemes hűvösség fog uralkodni.
És az a szép jegenye, amely túlnőtt a háztetőn. Aki ültette, időközben elmenekült. Na jó, elköltözött. Mi az uralkodó szélirány kedvező mivoltában reménykedhetünk. A két ház között délre fog ledőlni a topolya, ha eljön az ideje.
Adva még egy probléma. Egy – anyagértéken kb. 150 ft-ot érő – rézalkatrész évek óta ellopatik. A kertészet unja kb. 45 000 ft-ért visszaszereltetni. Mondom: – Érdemes volna 150 ft-ot lehelyezni az aknába. Mellette a következő felirattal: Kérjük, hogy a pénzt vidd, s a csapot hagyd a helyén. Ám amilyen mohók a színesfém-tolvajok, képesek lennének eltenni a pénz mellett a rézcsapot is.
Évek óta hiányzik az egyik esővíz-elvezető teknő tetejéről a vasrács. Ha pici gyerekek esnek a betonteknőbe, csontjukat törhetik. Ki kellene egészíteni a hiányzó rácsokat. De ha nincsenek egymáshoz hegesztve, tuti, hogy megint ellopják. Kár, hogy nem jár erre, mifelénk vezető politikus, pl. államfő. A kedvéért bizonyára lehegesztenék az egész miskulanciát.         
Összefoglaló a 2Krón 27-hez.
Jotam, Júda 11. királya 25 évesen kezd, és 16 évet uralkodik. „Mindenben azt tette, ami helyes az Úr szemében.” Városokat, kastélyokat emeltet. Harcol az ammonitákkal, akik évi 100 talentum [1talentum=34,2 kg] ezüstöt, s 10 000 kor [1 kor 220 l] búzát, 10 000 kor árpát „hoztak” neki. Utódja fia, Acház lesz. Közöm. Meglehetősen leegyszerűsített a képlet: „mindenben azt tette, ami helyes az Úr szemében.” Ma szentnek kellene neveznünk, saját korában pedig igaznak. De vajon így volt-e? Talán a lényeget tekintve igen. Tudjuk, magasan van a léc: „Ti legyetek tökéletesek, mint ahogy a mennyei Atyátok tökéletes” – mondja a Mester. Közösségünkben is rákérdezett Saci (RIP): hol a határ, ki a szent, meddig kell fejlődni? Választ saját férje adta: A felső határ a csillagos ég.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr517247669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása