Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.03.20. 10:51 emmausz

Részleges napfogyatkozás

A mutatós vicc.
A viccmesélő alkalmi beteg, aki a rendelőben magasra emeli a kezét, s azt mondja: Doktor úr, tegnap még ilyen magasra tudtam emelni a kezemet, ma pedig már csak eddig, és mutatja, hogy csak vízszintes magasságig tudja felemelni.
Ez se jobb, se rosszabb a vicc párjánál, mi szerint belép a beteg a rendelőbe, és így szól: Doktor úr, képzelje, nem tudok menni. Na, ne vicceljen – így a doki –, ha nem tud menni, akkor hogy jött el hozzám? Mire a beteg: – Ja, jönni tudok, csak menni nem.
Visszatérve az előző viccre, aktualitását az adja, hogy tegnap hét ágra sütött a nap. Le is fényképeztem, ki is vonultam órákra az erkélyre napozni. Ma viszont átmenetileg takarékon világít, mert a fény útjába tolakodott a hold. No, nem végleg és nem teljesen takarva a napot: nálunk csak részleges a napfogyatkozás. 
Összefoglaló az Ezd 4-hez
. Júda ellenségei felkeresték Zerubbábelt, hogy hadd építsék együtt a jeruzsálemi templomot. Elutasításra találtak, ezért tanácsosokat fogadtak fel a szamaritánusok és Círusz elé vitték az ügyet. Hátráltatták az építkezést. Xerxésznek panaszlevelet fogalmaztak, hogy a zsidók gonosz és lázadó várost akarnak építeni (Jeruzsálem újjáépítéséről van itt szó), amelynek lakói nem fognak sarcot, adót, fizetni. Xerxész Rehum kormányzót felbiztatta, aki aztán fegyveres erővel akadályozta a munkát. Félbeszakadtak tehát a munkák egészen Dárius uralkodása második esztendejéig. Közöm. Az egymásnak feszülő politikai erők ma éppen így keresik a külfölddel való szövetségeseket. Avagy nem hazai publicisták keltik Mo. rossz hírét, avagy nem magyar eredetű értesülésekkel bombázzák az EU-ban Monsieur Ohhhbánt? Legyünk igazságosak. A vádaskodás oda-vissza létezik, vagy többé-kevésbé létezhet. Azt sem gondolom, hogy csak a mi országunkban fordul elő ez a fajta meghasonlottság. Lám már 2500 éve is előfordult. Ettől még nem gondolom okos húzásnak.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr147285975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása