Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.03.27. 11:21 emmausz

Bántóbácsi

Így egybeírva. Hároméves unokánk már érzékeli, hogy a világ nem egészen gömbölyű. A feszületre nézve megérdeklődte szüleitől, hogy mi történt itt. Aztán nekünk is elmesélte. Bácsik Jézuskára szúrósat raktak és az bibiket csinált rá.
Újabban pedig, hogy megszerette Bud Spencer és Terence Hill egyik filmbejátszását. https://www.youtube.com/watch?v=iC8LGHYOBhM
Szereti, mert kedvesen énekelnek, szereti, mert szeret vezényelni, szeret - mert szeret - énekelni, és ott egy vegyes kórus hangicsál. Sok mosolygás, sok szimpatikus alak, sok vidám történés. Ám megjelenik egy sötét alak a színház karzatán. Nehéz volt elmagyarázni Levinek, hogy ez az ember nem jó szándékkal érkezett, bántani akarja a sovány és kövér férfit. Ezért hozott magával puskát egy hegedűtokban. Szerencsére T. Hill hegedűre cseréli a gyilkos fegyvert. S mosolyog a pasira a mordállyal a kezében. Amikor a fekete alak megjelenik, a háromféle dallamfoszlány egyikét énekli a kórus. Mit tesz a hároméves unoka? „Énekeld a bántóbácsit!” – adja elő kérését. Én fújom a dallamot, ő vezényel.

Az utóbbi napok egyik tragédiája kétségtelenül a Barcelonából induló Airbus nekivezetése egy irdatlan hegyoldalnak. Szándékos tömeggyilkosság történt, talán egy pillanatnyi elmezavar folytán. A másodpilóta bántóbácsi.
Ha arra gondolok, hogy az IA kivégez 21 keresztényt, a fekete burokban mutatkozókra, illetve nem mutatkozókra én se találok jobb szót: bántóbácsik.
Ha a nőrabló és -futtató stricikre gondolok, mit is mondhatnék: bántóbácsik.
Ha a Boko Haram elképesztő brutalitására gondolok: Bántóbácsik.
Ha az egyes népek módszeres kiirtásával foglalkozókra gondolok: bántóbácsik.
Ha a maffiózókat tekintem: bántóbácsik.
Ha a korruptokat tekintem: bántóbácsik-nénik.
Ha a káb.szeres cuccokkal társadalmat mérgezőkre gondolok: bántóbácsik-nénik.
Tele van a világ bántóemberekkel.
Mégse kell kétségbeesnünk. Kétezer éve megmentett bennünket az, akire a szúróst tették, hogy bibis legyen a feje. Apostola, Pál pedig vigasztalásunkra lehet szavaival: Ahol elhatalmasodik a bűn, ott túlárad a kegyelem.
Összefoglaló a Neh 1-hez. Új tekercs, új szerző. Csak a rend kedvéért: Nehemiás perzsa helytartó Júdeában. Mivel Júdea helytartója, így hát érdeklődik a helyben maradtak sorsa iránt. Megrendíti, hogy kiszolgáltatottságban, nyomorban megaláztatások közepette élnek. Imába fog, amelyet kivonatoltam: Mózessel üzentél, Urunk, ha hűtlenekké váltok, szétszórlak benneteket a népek közé. Ha azonban visszatértek hozzám, összegyűjtelek benneteket. Nehemiás ezért könyörög. Úgymond „engedd, hogy kegyelmet találjak az előtt az ember előtt (ti. Artaxerxész előtt)”. Közöm. Nehemiás azokhoz fordul, akiktől segítséget remélhet. Akik hűségére bizton számíthat. Az első és abszolút megbízható valaki: Az élő egy isten. Hozzá fordul hát segítségért, egy kis protekcióért. Kérő ima az övé, de nem magáért könyörög, hanem a júdeaiakért. Közbenjárást kér Artaxerxész megnyerése ügyének. Mostanában hallottam katolikus paptól: ő ugyanazt teszi. Ha látja, hogy nem találna megértésre álláspontja a vele vitatkozó emberrel szemben, azonnal Istenre bízza a felet. Tőle kéri, hogy világosítsa meg a másik elméjét. Kapott visszajelzést arra nézve, hogy a módszer működik. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr267309378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása