Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.09.10. 10:43 emmausz

Csipogók, zajongók

Csipog a számítógép bekapcsoláskor.
Csipog a számítógép kikapcsoláskor.
Csipog a mosogatógép bekapcsoláskor.
Csipog kikapcsoláskor is.
Csipog az okostelefon, ha úgy tartja kedve.
Csipog kint a kukásautó tolatáskor.
Csipognak a verebek nappal szinte folyamatosan.
Csipognak egyéb autók is tolatáskor.
Csipog a kerámialapos tűzhely ki-bekapcsoláskor.
Csipog az elektromos sütő kikapcsoláskor.
Csipog a vérnyomásmérő, amíg csak működésben van.
Csipog az ajtónk elektromos csengője.
Csipog a csecsemők lélegzésellenőre.
Csipog a gyerekhintán a duda.
Csipog az ébresztőóra, ha átállítom.
Csipognak a kisgyerekek játék közben.
Csipog a mikrosütő, ha befejezte a műveletet.
Csipog a programóra, ha lejárt.
Csipog a kaputelefon, ha valaki bejön.
A tévé durvább. Ott nem csipognak, hanem dobolnak a hírek alatt, kockázatokról és mellékhatásokról mantráznak, tapsgépet hoznak működésbe, röhögő tömeget szólaltatnak meg, ötpercenként megjelenik a nihilista, ám roppan rafinált szignálok valamelyike. Hangosabbra veszik a reklámok idején a sugárzást. Általánosságban: egyre durvább ingerekkel próbálják a nagyérdemű figyelmét magukra vonni és magukon tartani. És még egyet. Panelben lakunk. Itt majd mindennap fúr valaki. Mert költözik,mert felújít, mert átrendez ezt-azt. 
38. ZSOLTÁR. IMA SZÜKSÉG IDEJÉN (Dávid zsoltára, emlékezésre.) Ne fenyíts meg, Uram, haragodban, ne büntess engem felindulásodban! Mert nyilaid belém hatolnak, és kezed rám nehezedik. Nincs erő testemben, mivel haragszol rám, s mert vétkeztem, nincs épség csontomban. Fejem fölött túlontúl összecsapott a bűn, és hatalmas teherként rám nehezedik. Sebeim mérgesek, üszkösek balgaságom miatt. Törődött vagyok, meggörnyedtem, s naphosszat szomorúan járok. Ágyékomban emészt a gyulladás, testemben semmi sem ép többé. Elgyöngültem és levert vagyok, szívem fájdalmában felzokogok. Uram, kívánságom világos előtted, sóhajtásaim nem maradnak rejtve. Szívem remeg, erőm elhagy, szememből kialszik a fény. Barátaim, rokonaim elfordulnak nyomorúságomtól, s akik közel voltak, távol maradnak. Csapdát vetnek, akik életemre törnek, pusztulással fenyegetnek, akik vesztemet akarják, s fondorlattal hálóznak be folyvást. De már nem is hallom, olyan vagyok, mint a süket, olyan lettem, mint a néma, aki nem nyitja ki száját. Olyan lettem, mint aki nem hall többé, akinek szájában nincs több felelet. De mert benned bízom, Uram, te meghallgatsz, Uram és Istenem! Azt mondom: „Ne mulassanak rajtam, ne nevessenek, ha botlik a lábam.” Valóban közel vagyok a pusztuláshoz, s a fájdalom nem hagy el soha. Ezért beismerem vétkemet, és bánkódom bűnöm miatt. De hatalmasok, akik ok nélkül bántanak, és sokan vannak, kik jogtalanul gyűlölnek. A jót rosszal viszonozzák nekem, s megtámadnak, mert az igazságot keresem. Uram, ne hagyj magamra, Istenem, ne maradj távol tőlem! Siess segítségemre, Uram, üdvösségem! Közöm. Próbálom érteni a zsoltár szerkezetét, Dávid észjárását. Azt írja, bűnös vagyok, ezért fáj mindenem, ezért ellenségeim fölém kerekednek. A mélységből kiáltok hozzád: Siess segítségemre, Uram, üdvösségem!  Hogy mennyire őszinte ez a hangnem, nem tudom megítélni. Lehet hogy az, mert aki ilyen közvetlen szavakkal imádkozik az Istenhez, az tudja, hogy a veséjébe is belelát a Fentvaló. Ez bátoríthat minket is, hogy mondjuk el bánatunkat-örömünket, annak, aki úgyis ismeri.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr457774844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.09.10. 18:35:26

Nagyikám pont ilyen imádságokat mondott, a nap minden szakában, hogy a soron következő feladatát jól tudja megoldani, vagy betegségét gyógyítsa a Mindenható. Megvan a könyve is. Nekem tetszik, mert egyszerű és hétköznapi.

emmausz 2015.09.10. 20:03:46

Örömmel olvastam kommentedet.
Üdv. Mik
süti beállítások módosítása