Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.09.17. 10:03 emmausz

Szodoma - Röszke

Mostanában gyakran visszatér az a mondat, amelyet Gergely Jenő (RIP) vallástörténész mondott Székesfehérváron egy előadása során. Mivel ő az antiszemitizmus témáját is kutatta, annyi fenyegetést és kritikát kapott, hogy befejezte egyszer s mindenkorra a kérdés vizsgálatát. Mint mondta: Elhatároztam, hogy ebben a büdös életben többé nem foglalkozom a témával. Igaza lett. 
Korábban már megírtam, hogy nem kívánok a migráns-kérdéssel foglalkozni, mert az nem egy kérdés, hanem ezer, mindenesetre biztosra vehető, hogy számos nem kívánt személy fogja a népvándorlás kapcsán elözönleni Európát. Most mégis megszakítom hallgatásomat, mert analógiát találtam egyes ószövetségi történések és a Röszkénél hozzánk erőszakkal betörni kívánók viselkedése között.
Akkor...
Ezek állnak többek között a Ter 19-ben: [A szodomita férfiak] kihívták Lótot és így szóltak: „Hol vannak a férfiak, akik ma este érkeztek hozzád? Hozd ki nekünk, hadd ismerjük meg őket [azaz közösüljünk velük].” Lót kiment hozzájuk a bejárat elé, de az ajtót bezárta maga mögött, és így szólt: „Testvéreim, ne kövessetek el ilyen gonoszságot. Itt van a két lányom, még nem voltak együtt férfival, kihozom őket nektek és tegyetek velük, amit akartok [furcsa vendégbarátság, de hát más kor]. A férfiaknak azonban nem árthattok, mert ők az én tetőm árnyékában vonták meg magukat.” Erre azok így kiabáltak: „El veled! Idegenként jött ide és már a bírót akarja játszani! Veled még jobban elbánunk, mint velük.” Hevesen rátámadtak az emberre, Lótra, s már azon voltak, hogy betörik az ajtót... [Majd jön a pusztulás] Isten kén-­ és tűzesőt bocsátott az égből Szodomára és Gomorrára. Így pusztította el ezeket a városokat, az egész vidéket, a városok minden lakóját [mert tíz igaz se volt köztük] és a mező egész növényzetét.
...és most.
Röszke. A ki tudja honnan szalajtott, indulatos fiatal férfiak azt skandálták, hogy nyissák ki a kaput a rendőrök.  A rendőrség a nem kívánt tömeget nem akarta bebocsátani az államhatárnál levő kapun. Megpróbálták értésükre adni, hogy Mo. nem átjáróház. Azok kövekkel, botokkal és mindenféle mozgatható tárgyak dobálásával feleltek. Valamiért két embert is átdobtak a 3 m kerítésen. A kaput a rendőrök védték, ahogy tőlük telt. Noha magát a kerítést és a kaput a ránk támadók szétzilálták, átjutni nem tudtak, csak némelyek, akiket joggal letartóztattak. Remélem, velünk nem akarnak jobban elbánni, mint amazok Lóttal... Isten meghallgatta imáinkat, amelyeket rendőreink helytállásáért küldtünk hozzá. A kénköves eső és a tűzeső feltehetően közeledik. Bár jobb belátásra térnének az erőszakot gerjesztők és végrehajtók. Szodomának tíz igaz elég lett volna a megmeneküléséhez. Ma egy településre vajon hány igaz jut?   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr907794726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása