Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.10.01. 10:34 emmausz

Én és a PC

D. azt írja, hogy a bloggerek anyagait felerészben simogatós telefonokon tekintik meg az odalátogatók. Ez annyit jelent, hogy a világ népességéből sokan a PC-ről az okos mobilokra térnek át, már akik megtehetik.  
Nem nyafogni akarok, csak megjegyzem, hogy az űr egyre nő a saját technikai tudásom és a soha nem volt tempóban meg-megújuló elektronikai eszközök használatát igenelő tudásanyag között. A nyugati civilizáció nyargalása egyre gyorsabb. Ám vannak, akik nem szívesen játsszák át a normál lemezeket szalagos magnóra, azokat kazettára, a kazetták tartalmát DVD-re, pendrive-ra, már csak azért sem, mert tudván tudják, hogy a technika ismételten túllép a meglévő technikákon, és ... kezdhetik a dolgot elölről. Akik orsós magnószalagot, kazettát vagy rég felvett video-anyagot próbálnak átmenteni, nemritkán már elkéstek. A kazetta hangja már nem az igazi, a video-felvételek színehagyottak, a hangok elnémulnak.  
Így múlik el a világ dicsősége.
Akik ismernek, tudják, hogy nekem nincs se simogatós, se nyomogatós telefonom, igaz, hogy a fiatalabb generációnak köszönhetően ki tudja hányadik számítógépem jó átlagos fejlesztésű szoftverrel rendelkezik, mégis egyre keservesebben tartom szinten a gép állapotát, amelyet ugye folyamatosan vírusok fenyegetnek, s számos olyan tartalom tölti meg a memóriáját, amely teljesen fölösleges stb, stb.
Értelmiségi pályán mozgó osztálytársamról tudom, hogy sose volt, és nem is kívánja, hogy legyen számítógépe. Ez vigasztalásomra van, mert nem én vagyok a sereghajtója azoknak, akiket kevéssé vonz ez a csodamasina. Nekem alkalmas eszköz, hogy az írógépnél rugalmasabban írhassak-szerkeszthessek-javíthassak szövegeket. Többre nem vágyom. Nekem megfelel a fotók eredeti színe, az egyszerű tördelés, a legolvashatóbb betűtípus, s a magyar helyesírás-ellenőrző program.
63. ZSOLTÁR.
VÁGYAKOZÁS ISTEN UTÁN (Dávid zsoltára, amikor Júda pusztájában tartózkodott.) Isten, én Istenem, téged kereslek, utánad szomjazik a lelkem! Érted sóvárog a testem, mint a száraz, tikkadt, kiaszott föld. Téged keres tekintetem a szent sátorban, hogy erődet és dicsőségedet megláthassam. Mert kegyelmed többet ér, mint az élet, ajkam dicséretet zeng neked. Magasztallak egész életemen át, s nevedben emelem imára kezem. Lelkem eltelik veled, mint zsírral és velővel, s a szám ujjongó örömmel mond dicséretet. Fekhelyemen rólad elmélkedem, éjjel virrasztva feléd száll a lelkem. Valóban, te lettél gyámolom, szárnyad oltalmában vigadozom. Lelkem hozzád ragaszkodik, jobbod szilárdan tart engem. Akik meg akarják rontani életem, azok lekerülnek a földnek mélyébe, kiszolgáltatva a kard hatalmának és zsákmányul a sakáloknak. A király azonban Istenben örül, s mind dicsekszik majd, aki rá esküdött, de a hazugok ajka elnémul örökre. Közöm. Az egyik legintimebb hangvételű zsoltár. Képei láttatnak, Isten és ember szoros kapcsolatára utalnak. Érdemes ízlelgetni ezeket a verseket: téged kereslek, rád szomjazik a lelkem; kegyelmed többet ér, mint az élet; lelkem hozzád ragaszkodik (más fordítás még kifejezőbb: Lelkem szorosan átölel téged), jobbod szilárdan tart engem; szárnyad oltalmában vigadozom. A taizéi dalszöveg így tömörít: „Ha tiéd Isten, tiéd már minden ... elég ő néked”. Pál apostol hangot hall: „Elég neked az én kegyelmem.”

Hát akkor ... Ennyi... Ennyi elég.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr147875348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.10.01. 22:56:17

Ha egy-két napig nincs számítógépem, már kétségbe vagyok esve. A függő panasza.

emmausz 2015.10.02. 06:52:34

Ismerem az érzést. A kórházban három éve papírra írtam a posztokat, s a feleség vitte gépbe. Valamikor az írógép hiánya lehetett hasonló. vagy a lemezjátszóé. Mióta youtube van, nem igazán izgat, hogy mit tud a lemezjátszó, a magnó.
süti beállítások módosítása