Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.11.08. 05:43 emmausz

Velő és máj

Tegnap sokan készítettek ködös képeket, mert erősen ködös volt az idő. Ám ennek e ködnek szaga volt, csípős fanyar szaga. Bevallom, nekem elegem lett a ködképek fotózásából. Minek fotózni azt, ami nincsen, legalábbis sejtelmes. Akkor esett le a tantusz, amikor tárlós István elrendelte a szmogriadót a fővárosra. Persze. Ez a köd nem olyan, mint a szokott. A szmog kissé sárgásabb árnyalatú, s kifejezetten fojtó, hogy ne mondjam: büdös. Lám, elmulasztottam egy érdekes témát. A szmog, azaz füstköd meglehetősen ritka mostanság errefelé.
Ami érdekes: tegnap délután, ha gyenge is, de eső esett (szemergett, permetezett). Így hát mára tervezet szmogfotózási hajlandóságom dugába dőlt. Alig van némi sfumato a levegőben. Ez a szmog nem szmog. Így hát nem tudom, lesz-e szmogfotóm. (Szívesen lemondok róla.) Mivel a szmogriadó a fekete környezetvédelmi besorolású autók használatát tiltja, lementem megnézni, számíthatok-e büntetésre, ha kinyomulok az utcára az öreg Colttal. Tehetem, ha nem teszem is: a miénk kék színű matricát kapott.
A füstköd visszaszorul, nem úgy tüszős torokgyulladásunk. Napok óta uralkodik mindkettőnkön. Mivel a gyógyszereket kerüljük, saját szervezetünk feltuningolását javasolják a paleomedicina képviselői (velő, máj – vitaminbombák). Óhatatlanul a páli mondás jut eszembe: Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz. Inkább te győzd le jóval a rosszat. Most itt tűrjük, hogy szelíd medicinával kászálódjon ki a bajból megpróbált testünk.
Persze rajta leszünk,
májat velőt eszünk.      
105. zsoltár.
(részletek) AZ ÜDVTÖRTÉNET ESEMÉNYEI (Alleluja!) Magasztaljátok az Urat, szólítsátok nevét, hirdessétek műveit a népek között! ... Az Úr a mi Istenünk, ítéletei az egész világon érvényesek. Mindvégig emlékezik szövetségére ... amelyet Ábrahámmal kötött... Így nyilatkozott: Kánaánt neked adom osztályrészül és örökségedül. ... királyokat büntetett miattuk: ... előreküldött egy férfit számukra, Józsefet, akit szolgaként eladtak. ... Megtette házának urává, ... Izrael átvonult Egyiptomba, Jákob ... megsokasította az Úr a népét, ... Mózest küldte, és Áront, a választottját. ... kivezette őket arannyal s ezüsttel rakodva, ... Az egyiptomiak örültek kivonulásuknak, mert rettegésben éltek miattuk. Felhőt terített az égre, hogy bevonja őket, éjjel pedig tűzzel világított nekik. Áhítozásukra fürjeket küldött, és égi kenyérrel lakatta jól őket. Sziklát nyitott meg és víz tört elő, ... Nekik adta a pogányok földjeit, s ők hozzászerezték a népek kincseit, hogy megtartsák törvényeit, hogy teljesítsék parancsait. Közöm. Isten hű a szövetségéhez. Gondviselő szeretetével óvja a választott népet. Az újszövetség idején se lett hűtlen önmagához, de a kinyilatkoztatásból kiderül, hogy szeretete kiterjed minden népre. Minden emberre, mert mindenki magán viseli az Isten ikonját. (Saját képére és hasonlatosságára teremtette az embert.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr808058816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása