Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.08.11. 09:23 emmausz

Hektikus időjárás és program

Akik olyan messziről nyakukba veszik az utat, hogy hozzánk érkezzenek, mint a francia lemenők, azok a tervezett programjukat meg akarják valósítani. Tegnap is ez történt. Vettünk 20 BKK-jegyet, mert céljuk a déli ébredés után valamikor a Palatinus strand meglátogatása volt. Ámde fordult az idő. Mire nekilendültek, hogy a világ egyik legszebb fürdőjét meglátogassák, cudar felhők gyülekeztek, és nem sok jót jósoltak. Azért a társaság nekiindult strandpapucsban, rövid ujjú hacukákban. A játszótérről hazafele igyekezvén szembetalálkoztunk az elszántakkal. Éva a leglengébb öltözetű gyerek figyelmét felívta a megfázás esélyére. Az hátat fordított, és visszanyargalt pulóverért. Közben a többiek is észbe kaptak. A társaság hátraarcot csinált és testületileg felnyomultak melegebb öltözékekért. Egészen mulatságos volt ez a külső hatásra történő felismerés. Ám a programról nem mondtak le. A részleteket csak esete tudtuk meg, amikor csuromvizesen, bőrig ázva és vacogva megjelentek. Körülbelül az övéké volt az egész Palatinus. Kilubickolták magukat. Este hétkor befejezték a látogatást. Akkor már csak ők voltak a strandon, meg a hivatalos személyzet, amely gondolom, alig várta, hogy már ők se legyenek ott. A csúszdát addig használták kedvükre, míg el nem fogyott a bőr a Sitzfleisch-ükről.
Itthon aztán meleg kakaó várta őket meleg szendviccsel.
Talán mégse lesznek náthásak, lázasak.
Ízelítő a Jeremiás 39. f.-ből:
Jeruzsálem pusztulása. Jeremiás további sorsa
...Nebukadnezár felvonult Jeruzsálem alá, rést ütöttek a város falán. Erre bevonult a babiloni király összes vezére, és megszállták a középső kapu környékét. ... Cidkija ezt látta, a sötétség leple alatt elmenekült, ... és Araba felé vették útjukat. De a káldeusok ... elfogták Cidkiját a jerikói síkságon. ... A babiloni király ekkor megölette Cidkijának a fiait a szeme láttára; ...megvakíttatta Cidkiját, és bilincsbe verve Babilonba hurcolta. ...A szegény köznépből némelyeket Júda földjén hagyott Nebuzaradan, a testőrség parancsnoka, sőt szőlőket és szántóföldeket adott nekik. Jeremiásra vonatkozóan ezt a parancsot adta Nebukadnezár babiloni ...: Vedd magadhoz és viselj rá gondot! Ne tégy vele semmi rosszat, hanem bánj vele úgy, ahogy akarja. ... Így ezután a nép között lakott.

Jövendölés Ebed-Melech megmeneküléséről
... Ezt mondja a Seregek Ura... veszedelmet hozok erre a városra. De megmentelek téged azon a napon, zsákmányul kapod életedet, mivel bíztál bennem – mondja az Úr. Közöm. Az Ószövetség részletező. Itt harmadszor olvashatjuk, hogy Cidkija hogyan jár. Két fiát s a főembereket megölik. Ebed-Melech pap megmenekül Jeruzsálem ostroma alkalmával. Ő és Jeremiás életben marad. Ez nekem azt mondja, hogy az ember sorsának két vetülete van, egy érzékekkel tapasztalható e világi, és egy láthatatlan transzcendens. Az itteni bár látható, zavarosabb. Az itteni a szőnyeg mintájának a fonákja, a transzcendens pedig a színe.      
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9210260802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása