Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.06. 10:47 emmausz

Hát én hogy vagyok?

Két pszichológus beszélget. – Látom, te jól vagy. Hát én hogy vagyok? – kérdi egyikük a kollégáját.
***
Reggel óta egy Sinatra-sláger, a Strangers in the night visszhangzik bennem. Nem akarom, és mégis. Sinatra nekem modoros. Ebben a számban is az. Már bőven nincs éjszaka, de a dallam vissza-visszatér, noha tőlem idegen, mint azok, akik bóklásznak az éjszakában. Azon gondolkozom, hogy ki kellene ütni valamilyen hatásosabb dallammal. Pl. a Beatles I Saw Her Standing There c.-vel. Nem reménytelen.
***
Még néhány általam szedett gyógyszer rám vonatkozó mellékhatását ideírom. A sztatinos Atorvával most nem foglalkozom, de itt van a Tanyz eras: orrnyálkahártya-irritációt, viszketést okoz nekem: A Cardura pedig az eddig fel nem soroltak közül mellkasi fájdalmat és aluszékonyságot vonz.
Most ez egyszer összességében felsorolom azokat a mellékhatásokat, amelyek közérzetemet deformálják, és jobban, mint apám szerint a szemüvegkeret, amely mint írtam, szerinte degenerálja a fizimiskánkat.
Nos, tehát: lüktetés fülben, fülcsengés, időszakos fejfájás, izomgörcsök, izomgyengeség, szájszárazság, erőtlenség, bokaduzzanat, hajhullás, gyakori vizelés, mellnagyobbodás, súlygyarapodás, remegés, fényérzékenység, hátfájás, izommerevség, rossz közérzet, ínyduzzanat. hallászavar, kötőhártya-gyulladásszerű tünetek, alvászavar, légszomj, orrnyálkahártya-irritáció, viszketés, mellkasi fájdalom és aluszékonyság.
Nem, folytatom blogomban tovább a panaszkodást. Pusztán azt szeretném ez egyszer kifejezni, hogy amikor valaki hogylétem iránt érdeklődik, és némi vacillálás után azt hallja tőlem, hogy jól, amolyan 71 évesnek érzem magamat, akkor ez annak szól, hogy a tapasztalt mellékhatások okozta kényelmetlenségeket és deformáló hatásokat nem kívánom részletezni, de együtt élek velük. Cserébe azt kapom, hogy keringési rendellenességeimet és korom egyéb nyavalyáit nagyjából szinten tartják. Elfogadtam, hogy így élek, velük élek, éldögélek.
***
PS. Ha fiú vagy, ne kérj a Youtube-on Beatles-zenét, mert érdeklődésedből azonnal kiderül a korod, és megjelenik a bosszantó prosztata-reklám. Nem lehetne esetleg elmellőzni ezt a szemtelen tolakodást? Tudom, a mi érdekünk. Tényleg érdekünk, hogy állandóan szajkózzák?          
Ízelítő a Márk 10. f.-ből: 1. rész.
 A házasság felbonthatatlansága
farizeusok: „El szabad a férjnek bocsátania a feleségét... Mózes megengedte, hogy váló levelet írva elküldjük az asszonyt” – felelték. Jézus: „Szívetek keménysége miatt írta ezt a parancsot. De Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve többé már nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten összekötött, azt ember ne válassza szét.” ...

A gyermekek megáldása
...Jézus: „hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, hisz ilyeneké az Isten országa. aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyermek, nem jut be oda.” Azután megölelte, és megáldotta őket.

A gazdag ifjú
Ifjú: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” ...Jézus: Senki sem jó, csak egy: az Isten. Ifjú: a parancsokat mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva.” Jézus: akkor menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és ...így kövess engem!” ...Az ifjú leverten távozott, mert nagy vagyona volt.

Közöm. Jézus: Olyan a házasság, mint a fél pohár víz és fél pohár tej. Összeöntés után szét nem választható. A gyerekek csodavilága emlékeztet az örök boldogságra. A gazdagság hamar elbűvöli azt, akinek osztályrésze. Márpedig a bálványok nem tesznek jót az egyisten-hitnek. Arányos elosztásra jó törekedni, amely a szegények istápolását és a gazdagok progresszív adóztatását feltételezi.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr112316721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása